Silivri’de Hamsi ve Horon coşkusu

Silivri’de Hamsi ve Horon coşkusu

5.04.2017 10:07:20

Silivri Rizeliler Derneği Pazar günü Atatürk Meydanında 3. Hamsi ve Horon Festivali yoğun katılımla gerçekleştirdiler.

Festivale Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Hüseyin Turan, Yetgin Çavdar, MHP Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı muhtarlar, meclis üyeleri, sponsorlar ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

DOLAR: HEMŞERİ DERNEKLERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTE
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Silivri Rizeliler Dernek Başkanı Sancak Dolar, şöyle konuştu: “Yeşilin ve mavinin dünyadaki Cenneti, yağmurun çaya dönüştüğü, doğduğumuz yer Rize'ye selam olsun diyerek hepinizi sevgiyle selamlıyor, hoşgeldiniz diyorum. Kendi yörelerinden kopup yeni bir sosyal hayata atılan insanlar önünü göremeyen, nereye gittiğinin farkında olmayan bir değişim yaşarlar. Hatta bir süre sonra içgüdüler, dürtüler ve geçmişe olan hasret ortaya çıkar. Düğünler ve gelenekler geleneksel hal almaya başlar ki bu aşamada hemşeri dernekleri oluşur. Her bölgenin yöresel yemekleri, davranış ve anlayış kalıpları giyim tarzı ve kültürel değerleri vardır. Hemşeri dernekleri kendi yörelerinin kültürel adet ve geleneklerini muhafaza ederken, kendileri gibi düşünmeyen ve yaşamayan farklı insanları da anlayışla karşılamak farklılıkları hazmetmek, bulunduğu şehrin değerine saygı duyarak faaliyetlerini sürdürmek durumundalar. Bölgesel adet ve geleneklerin canlı tutulması, çekilen özlemin giderilmesi, doğduğu yeri terk eden insanların kentte kaybolmama ve memleketi ile olan bağını kaybetmeme çabasının başarıya ulaşmasında hemşeri derneklerine büyük görevler düşmektedir.
Rize'den koparak bu güzel Silivri'de yaşamını sürdüren hemşerilerimizi ve burada doğan çocuklarını kendi kültürel değerleriyle yaşatmaya ve yöre kültürünü devam ettirmeye çalışan derneğimiz bugün burada çok farklı kültürleri temsil eden siz değerli hemşerilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

DOLAR TEŞEKKÜR ETTİ
Bu organizasyonun gerçekleşmesinde derneğimize büyük destek veren Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar ve belediye çalışanlarına, bizlere maddi destek sağlayan sponsorlarımıza Silivri Rizeliler Derneği olarak çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu etkinliğimiz için gece gündüz demeden koşturan Ziynet Demirel, Emine Gezici, Hakan Hantal, Sali Usta, Murat Çakır, İlyaz Çepni, Memiş Devran, Ender Gezici, Mucip Kazdal, Fatih Topaloğlu, Kenan Bakır, İhsan Ketenci, Hamit Kara, Elvan Kara, Ramiz Aksu, Nafiye Kazdal, Sevim Canlı ve Eşref Yılmaz'a da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Hemşerilik her ne kadar aynı şehirden, coğrafi bölgeden, kültürden olmayı ifade etse de bugün burada bulanan tüm dostlarımıza iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz dostlarım diyor iyi eğlenceler diliyorum.”
IŞIKLAR: 81 İLDEN HEMŞERİMİZLE BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Dernek Başkanı Sancak Dolar ve yönetimine teşekkür ederek etkinlikte söz alan Başkan Işıklar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Karadeniz'in sembolü haline gelen hamsi, o küçücük balık bugün bizleri bir araya getirdi. Biz tam anlamıyla bir Türkiye'yiz. 81 ilden hemşerimizle tam bir kültür mozaiğiyiz. Silivri'nin bu güzelliğini, rengârenk tablosunu, bu armoniyi bir arada tutan ise yöre derneklerimiz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, ürettiklerimizi ve bizim binlerce yıldır demlenmiş örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyorlar. Bizi var eden değerlerimizi, bütün yörelerimizin zenginliğini Silivri'de hoşgörü içerisinde, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşatıyoruz. Bizim farklı bir özelliğimiz var bu derneklerimiz birinin, diğerinin, ötekisi değil; tam tersi çekeni, birleştireni haline geldi. Bizim gerçek zenginliğimiz de bu. Bizim yerin altında zenginliğimiz yok ama yerin üstünde mükemmel bir güzelliğimiz var. Silivri'deki bu hoşgörü ortamı, dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılmalı. Bu tablonun oluşmasında yöre derneklerimizin çok büyük emeği var. Ben, bir arada olabilmeyi, hoşgörü içerisinde birbirine tahammül edebilmeyi geliştirmiş olan bir ilçede görev yapıyor olmanın büyük onurunu yaşıyorum. Sevgiyle, hoşgörüyle, kardeşçe, barış ve huzur içinde geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmadığımızı onları sonsuza denk koruyacağımızın güzel bir göstergesi bu kalabalıklar. Meydanları doldurarak hoşgörü içerisinde, barış içerisinde ve sonsuza denk huzur içerisinde yaşamanın gücünü göstereceğiz. Güç bizleriz, beraber olacağız ve kardeşçe, huzur içerisinde yaşayacağız. Biz büyük bir aileyiz.” Işıklar'ın konuşma bitiminde Sancak Dolar, dernek adına kendisine teşekkür plaketi takdim etti.

SPONSORLAR TEŞEKKÜR PLAKETLERİYLE ONURLANDIRILDI
Etkinliğin sponsorları Saral İnşaat, Kotil Vakfı, BYK Grup, Atılım Beton, Memiş Devran, Sabri Delibalta, Eriş Yem, Bayburt İnşaat, Pehlivanoğlu Beton, Eyüpoğlu Pide, Memiş Geniş, Celal Furuncu, Yunus Albayrak, İlyas Çepni, Murat Çakır ve Mustafa Sokur da teşekkür plaketleriyle onurlandırıldı.
Silivri Rizeliler Derneği'nin bu yıl 3. sünü düzenlediği Hamsi ve Horon Festivalinde 3 ton hamsi ve 5 bin ekmek halka ikram edildi. Yarışmalar ve konserlerle program akşam saatlerine kadar büyük bir coşkuyla devam etti.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki NEDENİ BELLİ
Sonraki » 8 yıllık iktidar serüveni...

YORUM YAP