Silivri’de Engelsiz Meclisi kuruldu

Silivri’de Engelsiz Meclisi kuruldu

10.10.2019 10:42:41

Silivri Kent Konseyi bünyesindeki meclislerden Engelsiz Meclisi'nin seçimli genel kurulu gerçekleştirildi. Yeni dönem Başkanlığına, Silivri'de sivil toplum ve gönüllülük denildiğinde ilk akla gelen isimlerden Aysel Akbulut getirildi.

Silivri Kent Konseyi, Engelsiz Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu'nun seçimi için Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda bir araya geldi. Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Seda Konakçı'nın gündemi okumasıyla birlikte program başlarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız hep ağızdan söylendi. Program akışı Divan Kurulu Üyelerinin seçimi ile devam etti. Divanı Sema Arcan, Serbay Koçoğlu ve Ferhat Yılmaz yönetti.
Gerçekleşen seçim sonucunda Aysel Akbulut, Engelsiz Meclisi'nin yeni dönem başkanlığına getirildi. Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirerek seçimin ilçemiz adına hayırlar getirmesi konusunda temennilerini aktardı.

ÖZYARAL: KENTİMİZ ‘MUTLU SİLİVRİ' OLACAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özyaral, engelsiz bir Silivri yaratmanın mümkün olduğu mesajını verdi. Özyaral, konuşmasında şunları kaydetti: “Silivri'nin Engelsiz bir Kent Meclisi'nin olması için sizlerle bir araya geldik. Kentimiz Sayın Belediye Başkanımızın da dediği gibi ‘Mutlu Silivri' olacak. Kent Konseyi'nin kendi ruhuna uygun olarak bir Engelsiz Meclis'e sahip olması gerekiyordu. Ailelerimiz ve evlatlarımızla beraber bu meclisi hep beraber kuracağız ve hep beraber yürüteceğiz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı; sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, aynı zamanda fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hâli olarak tanımlamıştır. O zaman hepimizin ‘tam iyilik' halinde olması için ne yapmamız gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Sözde değil, özde yapacağız.

“YAŞAM KALİTELERİNİN ARTIRILMASI, HAKLARININ KORUNMASI, FIRSAT VE İMKÂNLARDAN EŞİT ŞEKİLDE YARARLANMALARI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Ailelerimizi burada aramızda görmek beni çok mutlu etti. Bu kadar güzel bir etkinliğin çok büyük ses getireceğini ümit ediyorum. Arkadaşlarım, kendi meclisim, icra kurulum ve denetleyici ekibim bütün bu çalışmalar için hazırlıklarını başlattılar bile. Zaten çocuklarımızla sık sık görüşüyoruz. En büyük hedefimiz, bir eksiğimizin olmadığını sadece Silivri'ye değil bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya gösterebilmektir. En büyük emelimiz bu olmalıdır. Silivri yaptığı bu güzel çıkışlarla Türkiye'ye çok güzel bir örnek olacaktır. Buradaki hedefimiz siyasi bir yaklaşım değil, toplumdur, halkımızdır, Silivri'nin kendisidir. Silivri'nin engelsizliği için ne kadar engel varsa hepsi sizlerle beraber projelendirilerek kaldırılacaktır. İnşallah 2 sene içinde pırıl pırıl bir Silivri olacak. Engelsiz Meclis'imiz Silivri için, İstanbul için, Türkiye için hayırlı olsun.”

AKBULUT: ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ
Silivri Kent Konseyi Engelsiz Meclisi Başkanı seçilen Aysel Akbulut, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak amacıyla ilçe genelinde engellilere; sosyal destek, eğitim desteği, erişilebilirlik faaliyetleri, danışmanlık ve yönlendirme gibi birçok alanda destek vererek, ‘Engelsiz Silivri' hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

MECLİS YÖNETİMİ BELİRLENDİ
Aysel Akbulut Başkanlığındaki Silivri Kent Konseyi Engelsiz Meclisi'nin danışma ve yürütme kurulu şu isimlerden oluştu:

Silivri Kent Konseyi Engelsiz Meclisi Danışma Kurulu: Can Dağaşan (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü), Meral Kutlu (Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi), İnci Aydar (Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği), Şirin Sobacıoğlu (Silivri Belediyesi EYKOM Sosyal Hizmetler Uzmanı), Mesut Özdoğan (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü), Bünyamin Kurt (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü), Birol Çetin (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü), Korhan Berktaş (Tüm Bağımsız Engelliler Platformu).

Yürütme Kurulu Asil Üyeleri: Aysel Akbulut (Engelsiz Meclisi Başkanı), Sevgi Doğu (Engelsiz Meclisi Eşbaşkanı), Latif Umuç, (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi), Pınar Davutoğlu (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi), Sevda Karaağaç (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi), Filiz Tatar ((Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi), Seda Şahin (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi).

Yürütme Kurulu Yedek Üyeleri: Handan Demirkıran (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Yedek Üyesi), Fatih Köksal (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Yedek Üyesi), Ferhat Üstün (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Yedek Üyesi), Gülseren Soydam (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Yedek Üyesi), Duygu Eriş (Engelsiz Meclisi Yürütme Kurulu Yedek Üyesi).

Program, konsey üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile birlikte sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP