Silivri Belediyesi yerli ve milli Ayçiçek tohumu dağıtıyor

Silivri Belediyesi yerli ve milli Ayçiçek tohumu dağıtıyor

20.09.2022 09:37:47

Birçok tarımsal desteğin yanı sıra temelde Yerli ve Milli Tohumluk Arpadan sonra Silivri Belediyesi üreticilere Ayçiçek tohum desteği sunuyor. Arpa hasadından elde ettiği ürünlerden trampa ile 300 ton yerli ve milli arpa ile 2023 paket Ayçiçek tohumu temin etiklerini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, çiftçimize yeni bir desteğin daha müjdesini vermiş oldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geçtiğimiz Cuma günü, tamamını yerlı̇ ve mı̇llı̇ tohumlarla 1200 dönüm arazide ektikleri Ayçiçeklerinin hasadına başladıklarını ilan ederken, “Bu sene 100 bin litre Ayçiçek yağını 20.000 ailemizle paylaşacağız. Önümüzdeki sene için ise çiftçilerimize bir sürprizimiz daha olacak. Maddi değeri yaklaşık 7 Milyon lira olan ve 40 bin dönüm ekilebilecek yerli ve milli ayçiçek tohumunu da ücretsı̇z dağıtacağız” açıklamasını yaptı.
FENER'DE AYÇİÇEK HASADINI DEĞERLENDİRDİLER
Hafta sonu ise Başkan Bey, Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Kredi ve Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya ile birlikte Fenerköy Mahallemizdeki Yağlı Tohumlar alım merkezini ziyaret etti. Kooperatif yetkilileri ile birlikte, çiftçilerimizle bu seneki Ayçiçek hasadını değerlendirdi.
YILMAZ: 2023 Yılında 2023 Paket YERLİ VE MİLLİ AYÇİÇEK TOHUMUNU SİZLERE DAĞITACAĞIZ
Tarımsal desteklerine “Yerli, milli Ayçiçek tohumunu” dağıtımını eklediklerini duyuran Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bu konuda da iki yıl önce Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Tohumcular Birliği, Silivri Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen projede yerli ve milli Ayçiçek tohum ekimleri yaptık. Bu tohumlar neticesinde Silivri Belediyesi olarak ithal bir tohumu değil, 1200 dönüm tarlamıza yerli ve milli Ayçiçek tohumlarımızı ektik. Selimpaşa'daki tarlamızın hasadına katıldım.
“1200 DÖNÜMÜNE YERLİ VE MİLLİ AYÇİÇEK TOHUMUNU EKTİK”
Bu bir risk. Alacağımız ürünün ne kadar olacağını bilemiyoruz. Bugün tüm dünyanın gıpta ettiği İHA, SİHA'larımız var ama ilk havalanan SİHA'nın uçamadığı günler de olmuştu. Sabırla, üzerine gide gide, bugün dünyanın örnek aldığı savunma sistemi haline geldi. Biz de Silivri Belediyesi olarak o riski alalım dedik. Dönümüne 20- 50 kg eksik alırız, Silivri Belediyesi batmaz. 1200 dönümüne yerli ve milli Ayçiçek tohumunu ektik.
“100 BİN LİTRE AYÇİÇEK YAĞIYI 5'ER LİTRELİK DİLİMLERLE 20 BİN AİLEYE, DAĞITMAYI HEDEFLİYORUZ”
Hasadımız neticesinde 100 bin litre Ayçiçek yağını hedefliyoruz. Geçen yıl 50 bin litre Ayçiçek yağını ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Bu yıl da 100 bin litreyi 5'er litrelik dilimlerle 20 bin aileye, dağıtmayı hedefliyoruz.
TRAMPA İLE 45 BİN DÖNÜM ARAZİNİN EKİLEBİLECEĞİ 2023 PAKET AYÇİÇEK TEMİN EDİLDİ
Ayrıca bu yıl arpa hasadımızdan, trampa yöntemiyle 300 ton yerli ve milli Ayçiçek tohumunu satın almış bulunuyoruz. Daha doğrusu para ödemeden ürünle değiştirmiş oluyoruz. Tıpkı yerli ve milli arpa tohumu gibi, 2023 Peket Ayçiçek tohumunu sizlere dağıtacağız. Ekonomik değeri yaklaşık 7-8 Milyon TL ile ifade ediliyor. Helali hoş olsun. Hepsi sizin. Silivri Belediyesi her yıl tarım projelerine yeni bir proje ekliyordu. Bu yıl da yerli ve milli Ayçiçek tohumunu sizlerle buluşturacağız” açıklamasını yaptı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP