Silivri Belediyesi üniversitelilere burs desteğini sürdürüyor

Silivri Belediyesi üniversitelilere burs desteğini sürdürüyor

15.09.2023 10:50:22

Silivri Belediyesi tarafından 2023-2024 eğitim- öğretim döneminde üniversiteyi kazanan 1. sınıf örgün eğitim öğrencilerine 750 TL katkı ödemesi yapılacak. Ayrıca devlet üniversitelerinin örgün eğitim programlarında okuyan ya da özel üniversitelerde yüzde 100 burslu okuyan lisans ve ön lisans öğrencilerine de aylık 750 TL burs desteği verilecek.

Geçtiğimiz günlerde Silivri Eğitim Akademisi'nde eğitim alan gençleri ders arasında ziyaret eden Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, üniversite öğrencilerine burs desteklerini artırarak sürdüreceklerini paylaştı. Başkan Yılmaz, 2023-2024 eğitim- öğretim döneminde üniversiteyi kazanan 1. sınıf örgün eğitim öğrencilerine ve devlet üniversitelerinin örgün eğitim programlarında okuyan ya da özel üniversitelerde yüzde 100 burslu okuyan lisans ve ön lisans öğrencilerinin aylık burslarını 500 liradan 750 liraya yükselttiklerini açıkladı.
YILMAZ: HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ
Başkan Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Tüm öğrencilerimiz başarılar diliyor, geleceğe yürüdükleri bu yolda her zaman yanlarında olacağımızı ifade ediyorum.” dedi.
ÜNİVERSİTE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE 750 TL BURS DESTEĞİ
Silivri Belediyesi, ilçede yaşayan öğrencilerin eğitimine yönelik desteklerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl üniversiteyi kazanan Silivrili öğrencilere 500 TL'lik destek ödemesi yapan Silivri Belediyesi, 2023-2024 eğitim- öğretim döneminde de üniversiteyi kazanan 1. sınıf örgün eğitim öğrencilerine 750 TL katkı ödemesi yapacak.
Başvuru Şartları şöyle:
1) 1. sınıfa başlamış olması ve örgün eğitim görmesi,
2) Eğitim durumunu belgelemesi,
3) Ailesinin Silivri'de ikamet ettiğini belgelemesi,
4) T.C. Vatandaşlık numarasını belgelemesi,
5) Banka hesap numarasını sunması gerekmektedir.
6) Belgeleri ibraz etmek suretiyle öğrenci adına velisi de başvuru yapabilecektir.
Başvuru Adresi: Silivri Belediyesi BizdenSize Sosyal Market.
BELLİ ŞARTLARI
TAŞIYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HER AY 750 TL BURS
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın göreve geldiği ilk günden bu yana eğitim alanında birçok örnek projeyi hayata geçiren Silivri Belediyesi, öğrencilere yönelik desteklerine geçen yıl bir yenisini daha eklemişti. Devlet üniversitelerinin örgün eğitim programlarında okuyan ya da özel üniversitelerde yüzde 100 burslu okuyan lisans ve ön lisans öğrencilerine, BizdenSize Sosyal Market aracılığıyla aylık 500 TL burs vermeye başlamıştı. Bu destek bu yıl 750 liraya yükseltildi.
Ailesi Silivri'de ikamet eden ve not ortalaması 3,0 ve üzeri olan öğrenciler, gerekli olan başvuru evraklarıyla BizdenSize Sosyal Market'e müracaat ederek ocak ayından itibaren verilmeye başlanacak destekten faydalanabilecekler.
Öğrencilerin burstan yararlanabilmeleri için yapacakları başvuru esnasında yanlarında olması gereken başvuru evrakları şu şekilde;
1) Başvuru formu
2) Nüfus kâğıdı fotokopisi
3) Öğrenci belgesi
4) Transkript (Üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar mezun olduğu bir önceki okulun mezuniyet belgesini getirmelidir)
4) Ailesinin ikametgâh belgesi
5) Ailenin geliri ile ilgili belgeler (Hanede bulunan 18 yaş üstü bireyler için SGK Hizmet Dökümü)
Başvuru Adresi: Silivri Belediyesi BizdenSize Sosyal Market.

Renginar SALİ

YORUM YAP