Silivri Atatürkü Andı

Silivri Atatürkü Andı

12.11.2009 11:31:54



71.yıldönümü programına Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Silivri Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Hasan Koçyiğit, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, kamu ve sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ile okul temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılarak Ata'ya olan bağlılıklarını gösterdiler.

SAYGI DURUŞU VE

İSTİKLAL MARŞI

Silivri Sahilinde saat 08.45'te başlayan törende, çelenkler protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

09.05'TE BAYRAKLAR

YARIYA İNDİRİLDİ

Saatler 09.05'i gösterdiğinde Sivil Savunma Sirenlerinin çalmaya başlaması ile birlikte tüm fabrika, kara ve deniz taşıtları kornalarını iki dakika aralıksız çalarak Büyük Önder'e saygı duruşunda bulunuldu.

Sirenlerin çalmasına müteakip göndere çekili olan ay yıldızlı bayraklarımız, yarıya indirildi.

ANMA NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM'DE DEVAM ETTİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen programla devam etti.

Program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirler, Atatürk'ün Gençliğe hitabesi, gençliğin Ata'ya cevabı ve günün anlamına uygun olarak hazırlanan slâyt gösterisi gerçekleştirildi. Anma programı kapsamında Silivri'nin 86 yaşındaki Şeker Ninesi de sahneye çıkarak Atatürk Şiiri okudu.

İLÇE PROTOKOLÜ

ATATÜRK SERGİSİNİ GEZDİ

İlçe protokol üyeleri, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen anma programının ardından Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından New Center Alışveriş Merkezi'nde açılan Atatürk Sergisi’ni ziyaret etti. İlçe protokol üyeleri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait birçok fotoğraf ve kitabın yer aldığı sergiyi beğeniyle gezdi.

YORUM YAP