Engin Akın

Şile maçı çok zor geçer

Hafta sonu ligin en zor maçına çıkacak olan Silivrispor bana göre çok dikkat etmeli.

 

Ligin ilk yarısı oynanan maçta puanlar paylaşılsa da ikinci yarılarda işler tamamen değişiklik gösterebilmekte. 0-0 biten maçın rövanşında kimin ne denli avantajlı olduğunu bize maç günü sahadaki oyuncular gösterecek.

 

Şile takımı hafta sonu kendi sahasında ağırladığı Karbel Karaköprü maçını 2-1 kazanmasının verdiği moralle çıkacağı maç bir kenarda diğer tarafta ise Hatay deplasmanında 4-2 yenilen bir takımın morali olacak.

 

Şile takımını izleme imkânım olmadı ama transferlerine bakıldığında topu bilen isimlerden kurulu ne zaman ne yapacağı belli olan bir takım görüntüsü var. Transferler yaptılar ikinci yarı için ve bunların ne denli verimli olacağını bize zaman gösterecektir.

 

Silivrispor ise transfer yapmadan yoluna devam edecek. Tek transferi var o da Erçağ Evirgen. Erçağ takımla birlikte idmanlara çıkmasına çıkıyor ama bir türlü transferi gerçekleştirilemedi. Yapılan iki hazırlık maçını takip etme imkânım oldu. Kalitesi belli oyuncu Erçağ ne denli yararlı olur onu da transferi gerçekleştiğinde sahada görebileceğiz ancak.

 

Her iki takımın da mutlak galip isteyeceği ve telafisi mümkün olmayan maç olacak. Silivrispor, Erzin maçında yaptığı hataları tekrarlamazsa şayet maçı kazanır.

 

Erzin maçında iyi mücadele vardı ama geri dönüşler evlere şenlikti. Komple defansın ileri çıktığında geri dönüşünün zaman almasının sıkıntısını yaşadı. Kontraya çıkarken yakalanan pozisyonda yenilen gol ders niteliğinde olmalı.

 

Bunların haricinde yenilen iki golün de birbirinin aynı olması da ilginç. İlk golün ardından gelen goller korner atışlarından geldi. Birini rakip atsa da ikincisini kendi kalesine attı.

 

İlk yarı 3-1 tamamlanan maçın ilk yarısının defalarca izlenmesi gerekir. Hakem faktörü, saha faktörü, zemin faktörü ve onlarca faktör bir araya gelse böyle bir ilk yarı çıkarmazdı sanırım.

 

Erzin maçındaki ilk yarıdaki oyunu oynamakta ısrar ederse Silivrisporlu oyuncular maçın kazananı Şile takımı olur.

 

Çok daha dikkatli ve temkinli olmak şart. Aksi takdirde telafisi imkansız sonuçlarla maçı tamamlarlar.

 

Defans ve orta alan arasındaki boşluk oldukça fazla, orta alanda baskılı oyunu kaldıramayan ve ilk yarıda oyundan düşen isimler ve orta saha ve forvet hattı arasındaki anlaşmazlık ve alan boşluklarına dikkat etmek lazım.

 

Silivrispor'un klasik oyunu olmalı ve bu da oyunu kendi sahasında kabul edip hızlı oyuncularıyla sonuca gitmek olmalı. Tıpkı Çankaya maçında olduğu gibi.

 

Orta sahada yapılan iki pasın ardından kaleci Burak Kapan ile selamlaşan rakip forvetlerin işi fazla zor olmayacaktır.

 

Birde panik havasının bir an evvel dağıtılması gerekli. Emrah Bedir, Oğuz Yavuz, Eren Elmalı, Çağrı Gülcü, Hakan Sayar oldukça etkili gördüklerimdi. Forvette Gökhan Göksu ilk yarı etkisiz gibi gözükse de iki kişinin baskısını arca ikinci yarı atabildi.

 

Şile maçı dönüm maçı olacaktır.

Çok dikkat edilmelidir ki puansal anlamda en yakın takipçilerden. Kaybedilme lüksü kesinlikle olmayacaktır.

 

Erzin maçına 5 eksikle çıkan Sertan hocanın işi yine zor olacak. Kırmızı kart cezalısı olan Emin Altunay var. Bülent Demir'in cezası bitti ve defans oturacaktır. Emin Altunay yerine ise Emin Polat oynar bana göre. Emin Polat idmanlardaki istekliliği gözle görülüyor. İlk lig maçı olabilir ve bu maçta forma şansı görürse de şaşırmayın, kumaşı iyi oyuncu ama maç eksiği var.

YORUM YAP