Şiddete ortak protesto

Şiddete ortak protesto

13.07.2018 14:09:48

Silivri Motosiklet Kulübü, Silivri Hayvan Hakları Derneği, Silivri Rotary Kulübü üyeleri, Atatürk Meydanı'nda bir araya gelerek çocuklara, kadınlara, hayvanlara gösterilen şiddeti protesto etti.

Silivri Motosiklet Kulübü, Silivri Hayvan Hakları Derneği, Silivri Rotary Kulübü üyeleri, çocuklara, kadınlara ve hayvanlara gösterilen şiddeti protesto etmek üzere 10 Temmuz 2018 tarihinde Atatürk Meydanı'nda bir araya geldi. Motosiklet tutkuları, Silivri sokaklarında konvoy halinde korna çalarak meydana ulaştı. Katılımcılar ellerinde “Kadına, çocuğa, hayvana dokunma”, “Şiddete, tecavüze, ölümlere son!”, “Çocuk susar, sen susma”, “Hayvana, çocuğa, kadına uzanan eller kırılsın”, “Bana yapılanı görmezden gelme” pankartları taşıdı. Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşu'nda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.
Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, “Her canlıya, insana, hayvana tecavüze, şiddete, ölümlerine karşıyız. Hak savunucusuyuz, her canlı için aynıdır.” derken, ortak basın bildirisi Silivri Motosiklet Kulübü Başkanı Yasin Elmaslı tarafından okundu. Elmaslı, çocuk istismarı ve cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin yanı sıra, hayvanlara yapılan işkence, tecavüz ve cinayetlerin artarak sürdüğünü ve bundan dolayı duydukları üzüntü ve kaygıyı dile getirdi. Yasin Elmaslı, toplumu duyarlılığa ve ortak harekete davet ederek, bu olayların el birliğiyle önlenebileceğini savundu. Elmaslı, “İnsana yapılan her tüllü şiddet, ölüm nasıl canımızı yakıp, yüreğimizi sızlatıyorsa; hayvanlarımıza, can dostlarımıza yapıldığında da aynı şekilde yüreklerimizi yaralamaktadır." dedi. Silivri Rotary Kulübü Dönem Başkanı Çocuk Gelişimi Eğitimcisi Nurten Daniş da söz alarak görüşlerini bildirdi.
Konuşmaların ardından katılımcılar dağıldı.
Haber Merkezi

YORUM YAP