Selimpaşa İMKB öğrencileri Prag’da staj yapacak

Selimpaşa İMKB öğrencileri Prag’da staj yapacak

19.01.2018 10:01:23

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Sağlıklı Unlu Mamuller Üretimi ve Çeşitliliği” okul projelerinin onayı üzerine 2017 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Prag'da staj yapacak.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hazırladığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında öğrencilerine Avrupa'da staj imkânı sağladı.

“ÖĞRENCİLERİMİZE MESLEKİ YETERLİLİKLERİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Konuyla ilgili okul yetkilileri tarafından gazetemize yapılan açıklamada proje ve hedefler hakkında şu bilgileri paylaştı: “Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kurumumuz tüm sektörel gelişmeleri yakından takip ederek yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim görmekte olan öğrencilerimize, sektörün ihtiyaçları ve gelişmeleri doğrultusunda mesleki yeterlilikleri kazandırmayı hedeflemektedir. İnsanların sağlıklı yaşama verdiği önem ile bağlantılı olarak Da Dr. Canan Karatay'ı ağırlayan kurumumuz, değişen gıda sektörüne ayak uydurmak, sağlıklı yaşam ve sağlıklı gıdalar hakkında öğrencilerimize farkındalık yaratmak istemiştir.
Sağlıklı ürünlere yönelimlerin artması, sektörün bu alanlarda uzmanlaşmış eleman ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Özellikle toplumdaki sosyo-kültürel ve ekonomik değişimler ile insanların birçoğunun ev dışında hazırlanmış yiyeceklerle beslenmelerine ve sağlıklı, ayakta yenen yemeklere yönelmesinden dolayı sağlıklı unlu mamuller pazarındaki üretimler artmış ve bu durum da fonksiyonel unlu mamuller konusunda bilinçli, üretim yapabilecek nitelikli elemanlara ihtiyaç doğurmuştur.
AVRUPA STANDARDINDA
STAJ İMKÂNI
Sektör potansiyelleri ve öğrencilerimizin ihtiyaçları ışığında projemizin teklifi sunulmuştur. Projemiz kapsamında öncelikli amacımız; katılımcılarımıza Sağlıklı Unlu Mamuller Üretimi konusunda Avrupa standartlarında staj imkânı sunarak bu alanlarda istihdam kadrolarında yer bulmalarını sağlamaktır. Ayrıca, katılımcılarımızın BTA firması tarafından tercih edilirliğini arttırmak ve Cakes&Bakes markası altında iyi şartlarda istihdam olmalarını sağlamak bir diğer önceliğimizdir.
Belirtilen potansiyel, ihtiyaç ve amaçlar doğrultusunda; Çek Cumhuriyeti Prag şehrinde bulunan Avrupa'da en iyi otelcilik okullar birliğine üye olan ( EURHODIP) ev sahibi ortağımız Hotelova Skola okuluna 1 akış gerçekleştirilecek olup bu akış 12 öğrenci 2 refakatçi öğretmen ile birlikte 3 hafta olacaktır.
Okulumuz proje ekibinin hazırladığı "Sağlıklı Unlu Mamuller Üretimi ve Çeşitliliği" isimli projemiz, 2017 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan 1944 proje arasından uygunluk kriterlerini sağlayarak 25.000 Avroluk hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Sektör potansiyelleri ve öğrencilerimizin ihtiyaçları ışığında projemizin teklifi sunulmuştur. Projemiz kapsamında öncelikli amacımız; katılımcılarımıza Sağlıklı Unlu Mamuller Üretimi konusunda Avrupa standartlarında staj imkânı sunarak bu alanlarda istihdam kadrolarında yer bulmalarını sağlamaktır.
Projemizin seçim kriterleri titizlikle belirlenmiş ve bu kriterlere uyularak öğrenci seçimi yapılmıştır. Bu seçim esnasında öncelikle öğrencilerimize proje hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmış ve okulumuzda bir şenlik havası yaratılmaya çalışılmıştır.
Birçok başvuru arasından mesleki yeterlilik, İngilizce, ders başarısı, devamsızlık vb. kirterler dikkate alınarak yapılan puanlama esasına göre 12 öğrencimiz seçilmiştir.

21 OCAK -10 ŞUBAT 2018 ÇEK CUMHURİYETİ PRAG'DA STAJ
Müdür yardımcısı S.Müfit Uzman ve Yiyecek içecek Hiz. Alanı Öğret. Halil Mucuk refakatinde gerçekleşecek olan projemize seçilen öğrencilerimizin velileri ile toplantılar yapılmış ve proje hakkında bilgi verilmiştir. Öğrencilerimiz online dil eğitimi almaya başlamışlar ve ayrıca okulumuzun özverili İngilizce öğretmenleri Nihan Eser ve Lütfiye Karakaya tarafından hazırlanan mesleki dil desteği kursu verilmiştir. Ayrıca mesleki dil sözlüğü hazırlanmış ve öğrencilerin bu sözlükten yararlanmaları istenmiştir.
Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 21 Ocak 2018 tarihinden 10 Şubat 2018 tarihine kadar Çek Cumhuriyeti Prag şehrinde öncelikle mesleki eğitim alacaklar ve ardından işletmelerde beceri eğitimi yaparak öğrendiklerini pekiştirme imkânı bulacaklardır.”
Haber Merkezi

YORUM YAP