Selimpaşa’da Gıda Kurutma Fırını açıldı

Selimpaşa’da Gıda Kurutma Fırını açıldı

18.09.2021 14:03:02

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında desteklenen Sebze Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Kurutulması Projesi için temin edilen gıda kurutma fırını tesisinin açılışı S.S.Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Sebze Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Kurutulması amacı ile hazırlanan Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne sunulan proje kapsamında S.S.Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifine % 100 hibe destekli gıda kurutma fırını tesis edildi. Gıda kurutma fırını yerelde önemli ve üretim miktarı yüksek olan bamya domates ve geleneksel üretilen diğer ürünlerin (patlıcan, biber vb) katma değeri artırılarak tarımsal gelirin yükseltilip, üretimin devamlılığının sağlanması amacıyla S.S.Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifine hibe edildi.

Gıda kurutma fırını değişik türde meyve ve sebzeleri kurutmaya uygundur. 20 adet kurutma tepsisi bulunmaktadır. Günlük en az 400 kg, en fazla 500 kg gıda kurutabilmektedir. Far infrared kurutma yöntemi mevcuttur.

Gıda Kurutma Fırını açılışına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe  Avşin Işıkgece, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr.Veyis Yurtkulu, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Tarım Kredi Kooperatif Müdürü, Önder Çiftçi Derneği, Sebze Meyve Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odası Başkanı, Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı, Karye Silivrince Kadın Kooperatifi, Silivri Üreten Kadın Kooperatifi, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Muhtarlar ve Çiftçiler katılım gösterdi.

YORUM YAP