Selimoğlu, Tekirdağ İl Başkanı oldu

Selimoğlu, Tekirdağ İl Başkanı oldu

20.01.2022 09:48:46

İlçemiz eski okul yöneticisi Tuğrul Selimoğlu, Hürriyetçi Eğitim Sen'in Tekirdağ Kurucu İl Başkanı oldu. 

Geçmiş yıllarda ilçemizde okul yöneticisi görevinde bulunan Tuğrul Selimoğlu, Hürriyetçi Eğitim Sen'in  Tekirdağ Kurucu İl Başkanı oldu. Hürriyetçi Eğitim Sen, kuruluşunu tamamladı ve teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. Sendikanın Silivri yapılanması merak ediliyor. Bunun üzerinde çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

SENDİKANIN AMACI

Hürriyetçi Eğitim Sen'in amacı şöyle ifade ediliyor; “Hür ve eleştirel düşünceyi özümsemiş, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" anlayışıyla bağımsız sendikacılik faaliyetleri yapmayı zorunlu ve vazgeçilmez bir ilke kabul ederek, üyelerinin ve tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel mesleki ve kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi, tüm sendikal faaliyetlerde etik ilkelere uygun davranmayı, çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması, çalışma hayatında emeğin en yüce değer olduğunu kabul ederek liyakat ilkesinin hakim kılınması için çalışmalar yapmayı, sendikal hakları evrensel ilkelere ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak hayata geçirmeyi, üyelerinin birlik beraberliğine, mesleki bilgi ve birikimlerine katkı sağlamayı, Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasında yer alan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkesine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak demokrasinin korunup bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çaba göstermeyi, ülkede yaşayan herkesin fırsat ve imkân eşitliği içinde çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim ve öğretim hakkından faydalanması için gayret göstermeyi, anayasada ifadesini bulan Türk milliyetçiliği fikrinin eğitim politikalarında hakim olması için çalışmayı, tarih, kültür, yer altı, yer üstü kaynakları ile doğal varlıklarının korunması için çalışmalar yapmayı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması yolunda Türk milli eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulunmayı amaç edinmiştir.”

İl Başkanı Tuğrul Selimoğlu, şu maddelere özellikle dikkat çekti;

“Sendika ağalığını bitirmeye GELİYORUZ.

-Siyaset prangasını kırarak, sendikacılık nasıl yapılır, öğretmeye GELİYORUZ.

-Küçük olsun bizim olsun anlayışını bitirmeye GELİYORUZ.

-Farklılıkları zenginlik kaynağı gören bir anlayışı yaşatmaya GELİYORUZ.

-Etkili ve sürdürülebilir bir mücadelenin temelini atmaya GELİYORUZ.

-Sabrın bükemediği demir, aklın geçemediği nehir, iradenin yıkamadığı kale yoktur. Sendikacılık adına yapılan, doğru bilinen yanlışları yıkmaya GELİYORUZ.

-Kişilerin ve kurumların, ilkeleri gölgelemediği yeni bir kadro hareketi ile GELİYORUZ.

-Siyasetin güdümünde olmadan, çalışanın sesi ve gücü olmaya GELİYORUZ.

-Başkalarında yanlış gördüklerimiz ve eleştirdiklerimizi yapma tekrarına düşmeyecek bir sistemi oluşturma iddiası ile GELİYORUZ.

-İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için gereken ekonomik kazanımları elde etme mücadelesi için GELİYORUZ.”

-Bir siyasi partinin arka bahçesi olmadan, hür ve özgür biçimde kendi göbeğimizi kesiyoruz. VE KORKUSUZCA GELİYORUZ.

-İşverenin karşısına, hiçbir siyasi kaygı duymadan sadece temsil ettiğimiz kitlenin çıkarları adına çıkmaya GELİYORUZ.

-Fikri HÜR, Vicdanı HÜR, İrfanı HÜR bir şekilde GELİYORUZ.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Köroğlu: Takımımdan memnunum

  1. cem cem

    iskelet çok önemli dik duruşu sağlar

  2. ali ali

    katıılmadığı başka sendika kaldımı ucuz işler

YORUM YAP