Seçim vaatleri bir bir hayata geçiyor

Seçim vaatleri bir bir hayata geçiyor

27.08.2021 14:43:00

Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak Volkan Yılmaz'ın köylerde, çiftçilere verdiği en önemli vaatlerden biri olan Hayvan Pazarı yatırımı ihale ve temel atma aşamasına gelirken, mezbaha sözü de gündemden düşmüyor.

Silivri'ye söz verdiği Hayvan Pazarını kazandırmaya hazırlanan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mezbaha vaadini de gündemde tutmayı sürdürüyor.

SEÇİM SÖZLERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR 

Şubat 2019'da yerel seçimler öncesinde Küçük Kılıçlı'da gerçekleştirdiği seçim toplantısında halka seslenen dönemin Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Silivri'nin merkezden ibaret olmadığı anlayışını gözetecekleri ve ilçemiz geneline imkan ile hizmetleri eşit şekilde dağıtacaklarını belirterek şu konuşmayı gerçekleştirdi: “Mahallelerimiz ihmal edilmiş. Küçük Kılıçlı hak ettiği hizmetleri kesinlikle alamamış bir bölge. Hayvan pazarı ve mezbaha müjdelerimizi de buradan verelim. Göreve geldiğimiz gibi bu hususta yatırımımızı hayata geçireceğiz. Her mahallede modern yöresel ürün satış yerleri ve merkezde üreticilerimizin ürünlerini satacağı alanlar kazandıracağız. Çiftçimiz yeniden ve daha çok üretecek ve de hakkı olanı kazanacak.”

YENİ YILA KADAR BİTİRME HEDEFİ

Yılmaz, Ağustos 2021'de Silivri halkı, çiftçi ve üreticilerine Hayvan Pazarı müjdesini verirken, Mezbaha hususundaki takiplerini de şöyle özetledi: “İstanbul'da henüz bir hayvan satış yeri olan ilçe maalesef yok ve dolayısıyla sizler hayvanlarınızı kendiniz götürüp satamadığınız için ucuza satmak durumunda kalıyorsunuz. Buradan bir müjde vermek istiyorum: İstanbul Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğünden gerekli izinleri aldık. Bu ay içerisinde inşallah ihalesini de yapacağız ve Silivri'ye bir hayvan pazarı kazandıracağız. Eylül ayı içerisinde temelini atıp, yeni yılda da bitirmeyi hedefliyoruz.

İBB'YE MEZBAHA HUSUSUNDA YETKİ DEVRİ TALEBİ

Ayrıca mezbaha konusunda da ilçemizin ciddi sıkıntıları bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Silivri Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine hayvan satış pazarımızın yanında bir mezbahayı açıp işletmeyi teklif edeceğiz. Görevi bize devrederlerse Silivri'de bir mezbahayı da hizmete sunmuş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”

YERİNDE DEĞERLENDİRME

Başkan Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Hasan Solak ve Proje Koordinatörü Tarık Gürleyen ile beraber Hayvan Pazarı Proje alanında yapacak çalışmaları yerinde değerlendirirken, yatırımın en kısa sürede hayata geçirilmesi ile ilgili takiplerini hızlandırdı.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP