SARTEN başarı grafiğini sürdürüyor

SARTEN başarı grafiğini sürdürüyor

19.12.2015 14:35:38

İkinci bir başarıya daha imza atan Sarten, 2014 yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde “Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde de 226. sırada yer alarak başarısını tescilledi.
Sarten, geçtiğimiz günler gerçekleştirilen 2014 yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde “Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde de 226. sırada yer alarak Silivri'nin göğsünü bir kez daha kabarttı.
İstanbul'da Ambalaj Sanayicileri Derneği işbirliği ile yapılan Asian Packaging Federation kongresi ödül töreninde ise Sarten Ambalaj, 250 gr. Kahve Kutusu, 700 ml. Plastik Şurup Şişesi ve 5 Litrelik Köşeli PET Yemeklik Yağ ambalajı ile üç "MÜKEMMELİYET ÖDÜLÜ" birden kazanma başarısına imza attı.
Sarten, metal ambalaj üretimine 20 Mart 1972 yılında Çorlu fabrikasında başladı. Büyüyen Türkiye pazarında müşterilerinin ihtiyaçları karşılamak üzere Sarten yeni fabrikalar açtı. Büyüme stratejisi paralelinde bugün Silivri, Gebze, Karacabey, Gemlik, Manisa, Ayvalık ve Adana yörelerinde toplam 13 fabrikaya sahip. Bu fabrika yatırımları, Sarten'in müşteri odaklı stratejisi paralelinde müşterilerin fabrikalarının yoğun olarak kümelendiği yerlerde yapıldı. Sarten'in ürün portföyünde Metal Ambalajlar, Kavanoz Kapakları ve Plastik ürünler yer almaktadır.
Sarten metal ambalajda konserve, yemeklik yağ, aerosol, zirai ilaç, madeni yağ, boya gibi farklı sektörlere üretim yapmakta.
Sarten Plastik ambalajda PET, PE ve PP hammaddelerinden yapılan üretimler ile madeni yağ, zirai ilaç (COEX), boya, ketçap (COEX), süt ürünleri, temizlik malzemeleri ve kozmetik sektörlerine hizmet vermekte. Kavanoz kapakları gıda sektörünün ihtiyacını karşılamak için üretilmekte. 38mm çaptan 100mm çapa kadar çeşitlendirilmiştir.
Sarten'in yurt dışında tamamı kendi sermayesi ile kurulan şirketleri bünyesinde iki ayrı fabrikası bulunmakta. Bu fabrikalardan ilki Sarten Bulgaria Ltd. bünyesinde yer alan Pleven'de kurulu metal kutu fabrikası, diğeri de OOO SARPAK Rusya bünyesinde, Nevınomınsk'te kurulu aerosol fabrikasıdır.
Sarten'in Romanya'da ve Sırbistanda'da bu ülkelere ve komşu ülkelere pazarlama amacı ile kurulan iki ayrı firması bulunmakta.
Metal ve plastik ambalaj sektöründe pazar ve teknoloji lideri olan Sarten'in makine ve kalıp imalatı ile tüm fabrikaların teknolojik gelişmelerini sağlayan AR-GE Merkezi Silivri fabrikada yer almakta.
Sürekli insana yatırım yapma politikamız kapsamında yine Silivri fabrikasında yer alan Sarten Akademi, yeni işe alınan personele, mevcut çalışanlara ve müşterilere yönelik eğitimler vermekte.               

Haber MERKEZİ

YORUM YAP