Sanayi iftarına yoğun katılım

Sanayi iftarına yoğun katılım

13.05.2019 10:43:14

Silivri Belediyesi katkılarıyla Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Kredi Kefalet Kooperatifi, Küçük Sanayi Sitesi ve Sanayi İşletme Kooperatifi işbirliğiyle düzenlenen geleneksel sanayi iftarı yemeği, Silivri Alışveriş Merkezi otopark alanında yoğun katılımla gerçekleşti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, esnaf odaları işbirliğiyle 10 Mayıs Cuma günü eski Maxi AVM otopark alanında iftar yemeği verdi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin'in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine; MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Ülkü Ocakları İstanbul 6. Bölge Başkanı Erhan Özkök, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetimi, Silivri Taekwondo Kulüp kurucusu Cem Soydaş ve ekibi, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve sanayi esnafı katıldı.

YILMAZ: GÖNÜL SOFRASINDA SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iftarın ardından yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Silivri'mizin çok kıymetli hanımefendileri beyefendileri, sanayi sitemizin çok kıymetli esnafları hepinizi muhabbetlerimle selamlıyorum. Bu akşam Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Kredi Kefalet Kooperatifi, Küçük Sanayi Sitesi ve Sanayi İşletme Kooperatifi ve yöneticileriyle güzel bir Ramazan akşamını hep birlikte ifa ettik. Geleneksel hale gelmiş bu iftarda sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Ramazan ayının Silivri'mize, İstanbul'umuza, İslam dünyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

“RAMAZAN AYI; İNFAK, YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA ADINA EŞSİZ BİR FIRSAT”
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayında kuracağımız sofraların bereketli olmasını, yapacağımız ibadetlerin Allah katında kabul görmesini diliyorum. En önemlisi de bu Ramazan ayında Cenab-ı Allah'ın hayır işlemeyi bizlere nasip etmesini diliyorum. Bugünkü Cuma namazındaki hutbemizin konusu Ramazan ve İnfak'tı. İnfak kelimesi; Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla müminin kendi servetinden harcama yapması, eşine, dostuna, akrabalarına, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunması, Allah'ın kendisine lütfettiği zenginlikten başkalarını da faydalandırması anlamına geliyor. Tabi ki para kazanmak çok önemli ama bu kazandığımız paraları miktarı ne olursa olsun bir infak kapsamında yardıma ihtiyacı olan insanlarla paylaşmalıyız.

“HAYIR İŞLERİNİN REKLAMINI DAHA FAZLA YAPMALIYIZ”
Silivri'de her gün 3 bin kişiyle gönül sofralarında buluşuyoruz ama bunların hiçbirisi belediyenin kasasından karşılanmıyor. Hepsi hayır hasenat işleyen iş insanlarının kesesinden oluyor. Ben buradan Silivri Belediyesi'nin bu iftarlarına katkıda bulunan iş insanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu hayır işlerinin biraz daha reklamını yapmamız lazım. Veren elin alan eli görmemesi lazım. Bu Müslümanlıkta çok önemli bir şey. Şunu da unutmayalım; veren eli başımızın üstüne koymamız lazım, veren eli reklam etmemiz lazım ki başkalarına örnek teşkil etsin. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımıza bu gönül sofrasında bizlerle oldukları için teşekkür ediyorum. Bu sofraların kurulmasına vesile olan herkese can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

İftar programında Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından ilahi dinletisi ve semazen gösterisi gerçekleştirildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP