Sanata engel olmadığını sergilediler

Sanata engel olmadığını sergilediler

23.05.2016 12:05:06

18 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen serginin açılışına, Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet Sevinç, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Emniyet Müdürü Hakan Er, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Karipçin, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elif Koryürek ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Ağrılılar Dernek Başkanı Muhlis Çil ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bünyamin Kurt, eğitim-öğretime başlamalarının ilk yılı olmasına rağmen her alanda engelleri aşarak “biz de varız” demenin sevincini yaşadıklarını ve fırsat verildiği taktirde nelerin başarılacağına dikkat çekti.
Silivri'de bir ilki daha gerçekleştirip, toplumsal algıları değiştirmek ve hayata üreterek katkı sunmak hedefine bir adım daha yaklaşıldığını belirten Okul Müdürü, sergide yer alan eserlerin öğrencilerin ruh dünyasının yansıması olduğunu ve sanatın toplumsal hoşgörü ve anlayışı, kabullenişi pekiştirmede en etkili araç olduğunu belirtip, katılımcılara teşekkür etti. Kurdelenin kesimiyle açılışın yapılmasından sonra katılımcılar tarafından sergi gezildi. Sergide tuallerine yağlı boya resim yapan öğrenciler büyük ilgiyle izlenip övgü aldılar. Eserler hakkında Görsel Sanatlar Öğretmeni Baran Altun ve öğrenciler bilgiler verdikten sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUM YAP