“Sanat duyarlılığı gelişmiş nesiller yetiştirmek elimizde”

“Sanat duyarlılığı gelişmiş nesiller yetiştirmek elimizde”

15.11.2020 11:00:30

Erken çocukluk döneminde öğrencilerinin resim ve müzikle tanışmalarını önemseyen Mimar Sinan İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Fatma Özdemir, yaptığı çalışmaları paylaştı.

Mimar Sinan İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Fatma Özdemir, sanata ilgi ve duyarlılıkları gelişmiş nesiller yetiştirmek, öğrencilerinin yeteneğini keşfetmek, geliştirmek ve onlara ışık tutmak adına son bir aydır sınıfına verdiği resim eğitimi hakkında paylaşımda bulundu. Özdemir, resim eğitiminin yanı sıra öğrencilerine klasik müzik de dinletti.

ÖZDEMİR: YARATICILIK, ÇAĞIMIZDA BÜYÜK BİR ÖNEM TAŞIYOR

Özdemir, “İnsanoğlunun doğasında olan ve önemsenmez ya da yeterince desteklenmezse körelebilecek bir beceri olarak yaratıcılık çağımızda toplumsal gelişim ve fark yaratmak adına oldukça büyük bir önemi de üzerinde toplamaktadır.

Yaratıcı bireylerin daha kaliteli bir yaşamın kapısını aralayabilecek kişiler olduklarını ortaya koyan ve savunan pek çok çalışma bulunmaktadır. İnsanlara yeni ufuklar açan bireysel yaratıcılık, toplumsal yaşamda ve mesleki anlamda bireyin daha ileri düzeylere taşınmasında ve başarılı işler ortaya koyabilmesinde büyük önem taşımaktadır.

“YARATICILIĞIN DESTEKLENMESİNDE SANAT ÖNEMLİ BİR ARAÇ”

Yaratıcılığın desteklenmesinde ise sanat önemli bir araçtır. Özellikle küçük yaşlardan itibaren gerek çocukların kendilerini ortaya koymalarında gerekse de çeşitli materyallerle oynayarak ürünler oluşturma denemelerinde görsel sanat etkinlikleri büyük öneme sahipti.

“SANAT DUYARLILIĞI GELİŞMİŞ NESİLLER YETİŞTİRMEK ELİMİZDE”

Erken çocukluk döneminde öğrencilerimin resim ve müzikle tanışmalarını önemsiyorum. Kendilerine batı klasiklerini de tanıttım. Van Gogh gibi ünlü ressamlar ve eserlerini gösterdim. Ayrıcı sınıfta Mozart, Bach'ı da sınıfta dinledik.

Sanat duyarlılığı gelişmiş nesiller yetiştirmek elimizde. İnşallah Silivri'de bu ışığı dokunduğum her çocukta yakabilirim.”

Renginar SALİ

 

 

YORUM YAP