Samsunlular yeni dönemde de aktif

Samsunlular yeni dönemde de aktif

3.02.2018 09:20:47

Silivri'nin en aktif yöre derneklerinden biri olma özelliğini her dönem güçlendirerek faaliyetlerine devam eden Samsunlular, 2018'de bir dizi etkinlik için kolları sıvadı.

Hürhaber'i ziyaret eden Silivri Samsunlular Derneği Başkanı Bilhan Ahçıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tosun, önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmalar hakkında da paylaşımda bulundular.

SAMSUN'A GEZİ
Mayıs ayında Samsun'a Silivri Belediyesi'nin tahsis edeceği bir otobüsle gezi düzenlemeye hazırladıklarını ifade eden Dernek Başkanı, şehirdeki müzeler, Bandırma Vapuru, Tarihi Tütün İskelesi, Amazon heykeli ile tepesi, tarihi mezarlar, Kuş Cenneti, Tekkeköy Mağaraları gibi yerlerin ziyaret edilmesini hedeflediklerini ifade etti.

ÇALIŞKAN ANISINA HATIRA ORMANI
Talihsiz bir şekilde yaşama veda eden bir önceki Emniyet Müdürümüz Hakan Çalışkan adına hatıra ormanı oluşturmak amacında olduklarını aktaran Ahçıoğlu, konu ile ilgili Silivri Emniyet Müdürü Taner Ertürk ile görüştüklerini, Kaymakam Ali Partal ile de istişare ederek niyet ettikleri çalışmayı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

MART SONU 2. KONGRE
Mart sonu gibi 2. Genel Kurullarını da düzenleyeceklerini aktaran Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, “Muhtemelen tek adayla genel kurul gerçekleştireceğiz. Bu sebepten kadınlarımızın hazırlayacağı yöresel lezzetlerle genel kurulu tatlandırmayı hedefliyoruz. Hem 8 Mart'a daha uygun olsun hem de bir araya gelen üyelerimiz kaynaşsın, bölgesel tatlarımızı tanıtmış olalım istiyoruz.

MERHUM BAYRAM  ÜSTÜNDAĞ ADINA TURNUVA
İlkini Müjdat Gürsu, ikincisini Şahip Dinçel, üçüncüsünü Ahmet Bozdağ anısına düzenledikleri Futbol Turnuvasının dördüncüsünü Bayram Üstündağ anısına bu yıl gerçekleştireceklerini belirten Ahçıoğlu, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile düzenlediğimiz futbol turnuvalarımızda spora katkısı olan insanların anısını yaşatmayı amaç edindik ve bu anlayışı da sürdüreceğiz” dedi.

YÖRE FESTİVALİ VE PİKNİK HAZIRLIKLARI DA DEVAM EDİYOR
Ahçıoğlu ayrıca Silivri Belediyesi'nin düzenlediği Yöre Dernekleri Festivaline katılım ile 8 Temmuz'da piknik etkinliğiyle alakalı programların da yeni dönem çalışma takvimlerinde yer aldığını belirtti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP