Sağlık ocağı var, doktor yok

Sağlık ocağı var, doktor yok

25.10.2016 12:15:34

Adres Gazitepe Mahallesi.  Kaderine terk edilerek çürümeye bırakılan sağlık ocağı binası yıllardır kapalı. Bir iğne yaptırmak için bile Silivri'ye gitmek zorunda kalan köy halkı, yetkililerden kapanan sağlık ocaklarına yeniden sağlık personeli atamasını istiyor.

Yakın zamanda Silivri'nin bir mahallesi haline getirilerek belediye sınırları içine alınan Gazitepe Mahallesi, sağlık hizmetlerinden bilinçli bir şekilde yoksun mu bırakılıyor? Gazitepe Mahallesi'ndeki sağlık merkezi yaklaşık 10 yıldır hizmet vermiyor. Kısa bir dönem hemşiresi bulunan sağlık ocağında hizmetler istikrarlı bir şekilde yerine getirilmemiş, nihayetinde Sağlık Bakanlığı tarafından yerleşim yerinin ilçeye yakın olması sebebiyle sağlık görevlisi ataması uygun görülmemiş ve kapısına kilit vurulmuş. Sağlık hizmetlerinden yararlanmanın bir insan hakkı oluşunun kabul edilmemesine karşı sesini yükselten Gazitepeliler, acil bir durum yaşandığı anda sağlık hizmetlerine erişimi son derece zor hale getiren bu durum karşısında tepkili.


GÜMÜŞ: DOKTORU GEÇTİK BARİ HAFTANIN BELLİ GÜNÜ HEMŞİRE HİZMETİ VERİLSİN
Hâlihazırda lojmanı da bulunan sağlık merkezinin personel ihtiyacının giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunan Gazitepe Mahalle Muhtarı Kamil Gümüş, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu mağduriyetin giderilmesi için Sağlık Bakanlığına defalarca yazdım. İmza bile toplayıp gönderdik. Silivri'ye yakın olduğu gerekçesiyle buraya herhangi bir sağlık görevlisi atanmıyor. Biz artık doktordan geçtik, bari haftanın belli günlerinde bir hemşire gelsin de insanlarımız hiç değilse ilacını yazdırıp iğnesini yaptırabilsin. Yetkilileri bu konu üzerinde ciddi bir şekilde durmaya davet ediyorum.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP