Şafak Elektrik işçileri eylemde

Şafak Elektrik işçileri eylemde

18.05.2023 11:26:15

Şafak Elektrik personeli, fabrika müdürünün ve ekibinin kendilerine kötü davrandığı gerekçesi ile işçiler eyleme başladı.

Selimpaşa'da faaliyet gösteren Sıcame Gruba ait Şafak Elektrik'te çalışan işçiler Fabrika Müdürü B. M. ve ekibininin kendilerine kötü davranışları sebebiyle istifa çağrısı ile 12 Mayıs'ta protesto eylemlerine başladılar. Lastik-İş'in örgütlü olduğu işyerinde fabrika müdürünün ve ekibinin kendilerine kaba davrandığını, tehditkar söylemlerde bulunduğunu aktaran işçiler, sendika temsilcilerinin de katılımıyla yaptıkları eylemle fabrika yönetimini protesto etti.
Fabrika yönetimine yazılı taleplerini ilettiklerini belirten işçiler, isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlere devam edeceklerini bildirdiler.
Geçen Cuma eylemlere başladıklarını aktaran işçiler, Genel Müdür Osman Fuat Demirtaş'ın ve Sıcame Grup Yönetiminden Kamel Sadrati'nin yanlarına geldiğini ve sıkıntılarını dinlediklerini ancak henüz bir çözüme erişilemediğini belirttiler.
“Zor şartlar altında ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz” diyen işçiler, “Tehdit, aşağılama ve örseleme ile karşı karşıyayız” diyerek sıkıntılarına çözüm beklediklerini ilettiler.
Sevginar SALİ

YORUM YAP