
Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci, İstanbul'un Fethi'nin 572. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Fetih ruhunu yaşatmak, Erbakan Hocamızın mirasını taşımak ve adil bir dünya kurmak bizim görevimizdir” ifadelerine yer verdi.
Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci, İstanbul'un Fethi'nin 572'nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında fethin tarihsel ve manevi önemine dikkat çeken Hamdemirci, fetih ruhunun bugünün dünyasında da yaşatılması gerektiğini vurguladı.
Hamdemirci, “Saadet Partisi Silivri İlçe Teşkilatı olarak, İstanbul'un Fethi'nin 572'nci yılını kutlar, fethin İslam Ümmeti'nin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz. ‘İstanbul mutlaka feth olunacaktır' Hadis-i Şerifi'ne mazhar olan komutan ve askerlerimizi rahmetle anıyoruz,” dedi.
“MİLLİ GÖRÜŞ FETİH RUHUNUN TEMSİLCİSİDİR”
Fetih denildiğinde akla Fatih Sultan Mehmet Han'ın geldiğini, fetih ruhunun anlamını ise merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hatırlattığını belirten Hamdemirci, “Rahmetli Erbakan Hocamız, fethin anlamını bizlere yeniden öğretti. Belleklerden silinmek istenen tarihimizi canlandırarak, fetih ve Fatih sözcüklerini milletimizin zihnine nakşetti. Yeni nesiller, onun idealleriyle yetişecek ve fetih gençliği bu mirası yaşatacaktır,” ifadelerini kullandı.
“YENİ BİR DÜNYA İNŞA ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Mesajında, Saadet Partisi'nin misyonunun tarihsel sorumlulukla örtüştüğünü dile getiren Hamdemirci, “Bugün bizim görevimiz, ecdadımızın yolundan giderek adaleti ve Hakk'ı hâkim kılmak, akan kanı durdurmak, Yeniden Büyük Türkiye'yi ve Yeni Bir Dünya'yı kurmaktır. İnanç ve gayretle emperyalizmin zincirlerini kıracak, özgür bir Filistin ve bağımsız bir Türkiye inşa edeceğiz,” dedi.
Hamdemirci, mesajının sonunda İstanbul'un Fethi'ni bir kez daha kutlayarak, milletin ve ümmetin dirilişine vesile olmasını temenni etti.
Buket KARAHIZIR