Rüya gören kim?

Okuduğumda dikkatimi çeken ve sizin için de faydalı olacağını düşündüğüm, Silivri'de izlerini sürmeyi anlamlı bulduğum, bir siyasi analize değinmek istiyorum.

Tarihten günümüzde yapılan incelemeler vatandaşın iktidarları ekonomi, sağlık, eğitim ve diğer ülkelerle ilişkileri doğru şekilde tesis etmek üzere seçtiğini ancak partilerin bunun yerine ideolojilerini hakim kılmak üzere mesai harcama eğilimine girdiklerinde güç kaybettiklerini ortaya çıkartıyor.

Bu aşamalarda tehlikeye sürüklenen iktidarlarını korumak için arttırdıkları ayrıştırma, baskılar ve kısıtlamaların kaçınılmaz sonu getirdiği ifade ediliyor.

Sondan başlayayım baskı ve kısıtlamaların arttığı ortamda değil, ülke yönetimini elde tutmak aile yapısı bile muhafaza edilemediğini siyasetçi olmamıza gerek duymadan her birimiz söyleyebiliriz.

Silivri üzerinden; dönelim iktidarların seçilmesi ve sonrasında izlediği yola…

Bugün nerede biriyle tanışsam meslek dolayısıyla konu siyaset ve Belediyeye, “MHP'ye orasını nasıl kaptırdı CHP?” muhabbetine dayanıyor. Cumhur İttifakı vardı tabi...

Nasıl kaptırıldığı kısmını çok kısa geçeceğim, kazanılan iktidarın nasıl korunduğuna dair yeni aydığım tespitin üzerinde daha fazla duracağım…

CHP'lilerin atladığı ya da kabul etmediği AK Parti'deki biat kültürü bir yana; Volkan Yılmaz'a dair bildiğimiz en önemli ve belki enteresan geldiği için üzerinde durulan özelliği “eski futbolcu” kimliği oldu. Bu da o dönemin mevcut iktidarında rakibini fazla ciddiye almama, önemsememe ile sonuç buldu. İnsanoğlu için söylenen “Küçümsediğin her şey için gün gelir büyük bedel ödersin” sözü bizde 29 Mart 2019 seçimlerinde epey vücut buldu.

Geçmişte çok gezinmeden gelelim günümüze…

SAĞLIK

Yılmaz, ihtiyacı olup sağlık evi/ocağı yapmadığı mahalle veyahut bölge bırakmadı. Araştırma hastanesi için girişimlerini paylaştı.

EĞİTİM

Kötü durumda olup da el atmadığı köy okulumuz da kalmadı neredeyse iki yıldır salgın sebebiyle eğitim faaliyeti verememiş olmalarına karşın. Devlet üniversitesi hususunda da takipte.

EKONOMİ

Bir belediyenin vatandaşın ekonomisini (tarım çalışmaları, sosyal yardımlar, sosyal tesisler vs) düşünebileceğinden fazlasını da ortaya koydu Silivri'de Volkan Yılmaz göreve geldiğinden bu yana ‘ülkemizin/dünyanın başına gelmeyenin kalmadığı' şartlarında.

Derme çatma yapılarda verilen hizmetlerden de memnunken fiziksel şartlar hususunda 2,5 yılda çağ atlama iddiasını sırtladık gidiyoruz maşallah. Yapmış olmak için değil, adam akıllısını kazandırmak her alanda yapılanlarda kendini hissettiriyor.

İÇ/DIŞ İLİŞKİLER

Hükümet ve İBB ilişkilerimizin, hizmet ve yatırım süreçlerinin maşallahı var. E, içte de Başkan Bey'in ‘kendi bildiğini okuma' (şükür ki bildikleri bilmediklerinden fazla) özelliğini çok dert etmezsek, Allah'tan Başkent siyaset tecrübesi spor kariyerini fersah fersah aşmış (sonradan vakıf olduk) gül gibi bu bakımdan da sıyırıyoruz.

İDEOLOJİK YOKSA DA MAHALLE BASKISI HİSSEDİLİYOR

Yılmaz'ı görevde bulunduğu 2,5 yılda 2 kere MHP İlçe Merkezinde gördük. Hiç gitmemesi de sorun, çok gitmesi de; senede bir gün ayarını uygun gördü anlaşılan. Yerel yönetimde siyasi kadrolar tabi ki yer değişti önemli bir kesimi de Başkan baskısı değil kendi iradesiyle neticelendi. Aslına bakarsanız olması gereken doğal akışında cereyan etti; Siyaseten gelen, siyaseten gitti!

Dahası var da lafı uzatmamak için burada kesiyorum meselenin özü; Muhaliflerin MHP için “Rüyasında görür” dedikleri iktidarın ömrüne ömür katacak süreç neredeyse tıkır tıkır işliyor…

 

YORUM YAP