Cemil Kenar

Asla yalnız yürümeyeceksin

Muhammed Ali Clay'ın maçlarını izlemek için sabaha karşı 3'te, 5'te kalkıp televizyonun karşısına geçerdik.

Cemal Kamacı'yla, Mehmet Terzi'yle, Reşit Karabacak'la, Naim Süleymanoğlu'yla sevinir havalara uçardık. Sonra Futbolun büyüsüne kapıldık. Futbol herkesin en iyi bildiği şey oldu.

Edirne'den öteye geçemiyorduk.

Avrupa'nın zirvesine oturduk.

Dünya 3.'sü olduk.

Peki, başarılı olduk mu?

Limitsiz bütçeler, sınırsız transferler, ilimsel-bilimsel, istatistiki veriler, isteğe bağlı yönetmelikler ve her türlü desteğe rağmen en iyi bildiğimiz şey olan futbolda kulüplerin geldiği nokta ortada.

Hepsi borç batağında ve futbol cazibesini yitiriyor.

Bu girdaptan çıkışın yolu bireysel sporlara yönelmektir.

Olimpiyat oyunlarına bakın göğsümüzü kabartan sonuçların tamamı bireysel sporcularımızdan geliyor. Mete'yle, Eşref'le, Taha'yla, Buse Naz'la, Yasemin'le gururlanıyoruz.

Futbolun esamesi bile okunmuyor.

Doğrudur futbolda daha çok para, daha çok katılım, kolektif çaba dayanışma, yardımlaşma var ama bireysel sporlarda tek başınasın.

Tüm zorluklara ve rakibe bakıp “Siz hepiniz ben tek” diyorsunuz. İşte bu nedenle bireysel sporcuların takım oyunlarına oranla biraz daha fazla ilgiye, desteğe ihtiyacı var.

Bakınız İrem Milli takımla gittiği turnuvada uçak, otel, yemek problemleriyle uğraşmadığı için sadece rakibine ve maça odaklanarak İspanya, Norveç birincilerini yendi geldi.

Bugün İrem'dir yarın Ceren olur ertesi gün Efe olur. İsimler değişir ama yaşadığı yeri temsilen bir mücadelenin içine giren kim olursa olsun asla yalnız yürümemeli.

Bunun için elimizden geleni yapmak yetmeyebilir.

Yapılması gerekeni yapmak lazımdı, onu da Volkan Yılmaz yaptı.

İrem ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesiyle İrem gibi potansiyeli yüksek tüm çocuklara ‘Ben buradayım asla yalnız yürümeyeceksiniz” mesajını verdi.

Şimdi ilgili yetkililerin sporun tabana yayılması ve eğitim çağındaki 25-30 bin çocuğun arasından yetenekli çocukları bulup branş ve sporcu sayısını arttıracak çalışmalar yapması gerekecek.

Bu aynı zamanda futbol üzerinden yıllardır dışarı giden mali kaynakların ilçe de kullanılacağı anlamına gelir ki bu da çok doğru bir yaklaşımdır…

YORUM YAP