Renkli Balonlar gerçekleşen hayaller

Renkli Balonlar gerçekleşen hayaller

27.08.2019 11:04:25

Dilek Akbay'ın sahibi olduğu Renkli Balonlar Anaokulu, Sanayi Sitesi içindeki yeni kampüsünde iyileştirilmiş fiziki şartlar ile faaliyetlerine devam edecek.

24 Ağustos 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen Renkli Balonlar Anaokulu yeni kampüs açılışına başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, MHP Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Kooperatifi Başkanı Sayın Ercan Çalışkan, okul çalışanları, veliler ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

AKBAY: GURUR VE HEYECAN İÇİNDE SİZLERİ SELAMLIYORUM
Açılışta söz alan Dilek Akbay, Renkli Balonlar Anaokulu kuruluş ve çalışma misyonundan söz ederek bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklarına teşekkür etti.
Akbay, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni bir eğitim yılında bu güzide ilçemizde hep beraber, sizlerin de desteğinizle kazandırdığımız, anaokulumuzun açılış merasiminde, öncelikle siz değerli misafirlerimiz ile birlikte olmanın, sonra Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikteliğin, farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla ve sevgiyle selam- lıyorum.

“AMACIMIZ; EVRENSEL DEĞERLER VE ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM MODELİ İÇİN ÇALIŞMAK”
Amacımız Renkli Balonlar Anaokulu olarak 2014 yılından beri var olan değerleriyle, yenilikçi bir eğitim anlayışını sürdürmektedir. Bu eğitim anlayışı, günümüzde Atatürk ilkeleri ışığında, aydınlık bir Türkiye ve barışçıl bir dünya için, insan hakları, evrensel değerler ve çağdaş bir eğitim modeli için çalışarak, fikirler, projeler ve eserler üretecek ve bizi gelecekte de gururlandırmaya devam edecek çocuklar yetiştirmektedir.

OKUL HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Büyük emekler sonucu hazırlığını tamamladığımız kampüsümüzden sizlere bahsetmek istiyorum. Renkli Balonlar Anaokulu olarak yeni kampüsümüz 1500 metrekare açık alan üzerine kurulu, 750 metrekare kapalı alanı olan binamızı anaokulu için uygun araç gereçlerle donattık.
İngilizce, müzik, dans, zihinsel gelişim atölyesi, satranç, robotik kodlama, inovasyon, akıl oyunları, drama, matematik, değerler eğitimi, rehberlik ve psikolojik eğitim desteği, Gezi ve etkinlikler, fen ve doğa çalışmaları ana başlıkları altında çocuklarımızın kişisel faaliyetlerini maksimum düzeye çıkarmak adına toplam 160 öğrenci kapasitesi ve alanından başarılı eğitimcilerimizle her yıl eğitim kalitemizin çıtasını daha yükseklere taşıyarak, önce baba toprağımız olan Silivri'mizin yükselen yıldızı olmaya devam edeceğiz, sonra da doğup büyüdüğümüz bu topraklardan aldığımız güç, destek ve enerjiyle kurumsal kimliğimizi ve markamızı büyütüp İstanbul un çağdaş, yenilikçi ve evrensel değerlere bağlı eğitim ihtiyacını gidermek için bu Aziz şehrin her bir köşesinde var olacağız…
Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylevinde yer alan ve bizlere eğitim anlayışımız açısından ışık tutan, hedef gösteren şu sözleri çok önemlidir: “Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kederde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak… Milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hakim olduğu ve kişisel teşebbüse, toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir.”
Atatürk'ün dediği gibi En önemli görevimiz olan Milli Eğitim de mutlaka başarılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde bir ulus aydınlığa kavuşabilir.
Bu onurlu ve kutsal eğitim seferberliği yolculuğumuzda Silivri halkı olarak bu binanın ortaya çıkmasında emeği geçen emekçilerimizden, çok değerli velilerimize, esnafımızdan, oda temsilcilerimize, Belediye Başkanımızdan, Sayın kaymakamımıza kadar desteğini esirgemeyen, özellikle kendisine teşekkürü bir borç bildiğim ve bu binanın bize olan tesisini sağlayan Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer'e desteğinizi her zaman yanımda, arkamda sarsılmaz bir güç olarak hissettirdiğiniz için okulumuz adına sizlere şükranlarımı sunuyorum.
Sözlerimi noktalamadan önce hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kıymetli zamanınızı ayırıp açılışımıza katılarak şahsımı ve Renkli Balonlar Anaokulunu onurlandırdığınız için.

“BEN HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM, ŞİMDİ ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL DÜNYASINA DALMA ZAMANI”
Bu okul benim hayalimdi ve ben bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdi sıra çocuklarımızın hayal dünyasına dalıp onları gelecekteki hayal kahramanlarına dönüştürmek için çok çalışmak zamanı.
Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileğiyle…”

YILMAZ: İYİ TEŞİŞMİŞ BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR
Açılışta söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, okul açma hayalinin peşinde koşan ve gerçekleştiren Dilek Akbay'a, pırıl pırıl nesiller yetiştirme dileğinde bulunurken, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi; aklı, vicdanı hür, Cumhuriyet ışığının izinden giden, muasır medeniyetler üzerine sıçrama ülküsüne inanan ve hizmet eden çocuklar yetiştireceğinize inanıyorum. Milli şuuru sözde değil gerçekte olan, Cumhuriyetimizin 100 yılında lider ülkü Türkiye amacına hizmet eden faaliyetlerde bulunmanız temennilerimle” diyerek okulun çalışmalarına yönelik iyi niyet dileklerini iletti.
“İyi yetişmiş bir nesle ihtiyacımız var” diyen Yılmaz, okul öncesi eğitimin önemine işaret ederken belediye başkanı olarak destek ve teşvik duyarlılığı içinde olacağını belirtti.
Renkli Balonlar yeni kampüste açılışını havaya uçurtulan renkli balonlar eşliğinde yaptı. Katılımcılar daha sonra okulu dolaştı. Tolga Orçin ve orkestrası etkinliğe keyifli müzikleriyle ayrı bir renk kattılar…
Haber:
Sevginar SALİ / Ersin ERGİN

YORUM YAP