Rehine Seymen’de bulundu

Rehine Seymen’de bulundu

20.01.2017 09:31:41

İstanbul'da Yemen uyruklu bir iş adamının 14 yaşındaki torununu kaçırarak 3 milyon dolar fidye isteyen Suriyeli 3 kişi kaçırdıkları çocukla birlikte filmleri aratmayacak bir kovalamacanın ardından 56 saatte Silivri Seymen'de yakalandılar.

Silivri Seymen'de bir villaya yapılan baskında 56 saat rehin tutulan 14 yaşındaki çocuk kurtarıldı. Şüphelilerin ev alma bahanesiyle aileyle bağlantı kurduğu ve tuzak kurarak çocuğu kaçırdıkları öğrenildi.
Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuran Yemen uyruklu Ali Hussain El Surmi, satacağı eve bakma bahanesiyle gelen kişilerin 14 yaşındaki torununu kaçırdıklarını ve kendisinden 3 milyon dolar fidye istendiğini söyleyerek yardım istedi. Mobilya işiyle uğraştığı öğrenilen Ali Hussain El Surmi "Cuma günü gündüz gelip eve baktılar. Daha sonra bana eşlerinin de göreceklerini söyleyerek yanımdan ayrıldılar. Akşam saatlerinde beni telefonla arayarak, dışarıda buluşmak ve eve tekrar bakmak istediklerini söylediler. Torunumu alarak buluşacağımız yere gittim. Ancak oraya vardığımızda bana silah çekerek kovaladılar. Geri döndüğümde torunum araçta yoktu. Daha sonra beni telefonla arayan bir kişi, 3 milyon dolar vermezsem torunumu bir daha göremeyeceğimi söyledi" dedi.
Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler güvenlik kamera görüntüleri incelenerek şüphelilerin kullandığı otomobilin plakası tespit etti. Aracın Silivri bölgesinde olduğunun belirlenmesi üzerine Ali Hussain El Surmi'ye fidyecilerle telefonla teklifi kabul etmiş gibi yaparak suçluları oyalaması istendi.
Rehine kurtarma ve Müzakere timi tarafından sürdürülen operasyonda 14 yaşındaki A.R.S'nin kaçırıldıktan 48 saat sonra sağ olduğunu kanıtlayan telefondaki sesi ilk defa duyuldu. Bu gelişme üzerine tüm ekipler Silivri bölgesine gönderilerek geniş çaplı bir arama başlatıldı.
İlk önce şüphelilerin olayda kullandığı araç ve içinde bulunan iki kişi, Seymen köyünde polis tarafından gözaltına alındı, ardından bu şahısların yakalandığı yere 500 metre uzaklıkta bir villaya baskın yapıldı. Baskın sırasında evde bulunan bir kişi daha yakalanırken, kaçırılan 14 yaşındaki çocuk zorla tutulduğu odadan kurtarıldı. 56 saat boyunca şüphelilerin yanında rehin kalan A.R.S., dedesine teslim edildi.
Olayla ilgili yakalanan Suriyeliler Farajallah K., Muhammed D. ve Muhammet Abdulnasir K. Gasp Büro Amirliğinde sorgulandı. Şüphelilerin poliste yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler, tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Lastik deneyimi!
Sonraki » Yeşilçam müzikleri mest etti

YORUM YAP