Pansiyonlu okullarda öğrencilere kurslar açılacak

Pansiyonlu okullarda öğrencilere kurslar açılacak

22.09.2022 12:15:54

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı ponsiyonlu okullarda öğrenim gören öğrenciler için Halk Eğitim Merkezleri iş birliği ile farklı alanlarda kurslar açılacak.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okul pansiyonlarında barınan öğrenciler için Halk Eğitim Merkezleri iş birliği ile bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler düzenlenecek.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Öğrencilerimizin akademik başarıları yanında, aldığı bilgileri beceriye dönüştürebilme, çağın gerektirdiği üst düzey düşünme, çoklu okuryazarlık ve sosyal duygusal becerilerle donatılmış bireyler olarak yetişmeleri önemlidir. Öğrencilerimize çağın gerektirdiği becerilerin kazandırılması yanında ilgi alanlarını belirlemelerinde yardımcı olmak, bireysel yeteneklerini gerçekleştirme imkânı sağlamak Genel Müdürlüğümüzün hedefleri arasında yer almaktadır.

E-YAYGIN KURS PROGRAMI

Bu amaçla 2022-2023 eğitim öğretim yılında pansiyonlu okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin ders dışındaki boş zamanlarını değerlendirebilmeleri; kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif alanlara yönelik yeteneklerini keşfederek bu alanlardaki becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla pansiyonlu okullarımızda halk eğitimi merkezleri iş birliğinde E-Yaygın kurs programı kapsamında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerimizin beşeri bilimler, fen bilimleri ve sanat dallarıyla olan bağlarını pekiştirmek; kültürel, sportif ve eğitsel etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla belirlenen altmış (60) farklı kurstan öncelikli olarak uygun olanlar, öğrencilerin istekleri de dikkate alınarak halk eğitimi merkezleri iş birliği ile pansiyonlu okulların bünyesinde açılıyor.

“KURSLARIN KAPSAMI TALEP VE ŞARTLAR DİKKATE ALINARAK ZENGİNLEŞTİRİLECEK”

Genel Müdürlüğümüz ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan halk eğitimi merkezleri iş birliğinde açılacak kursların kapsamı öğrencilerin talepleri ve şartlar dikkate alınarak önümüzdeki süreçlerde farklı alanlarda açılacak kurslarla zenginleştirilecek.”

Renginar SALİ

 

 

YORUM YAP