“Palyatif Bakım Merkezi kapatılmasın” çığlığı

“Palyatif Bakım Merkezi kapatılmasın” çığlığı

10.10.2018 14:39:41

2016 yılının son aylarında Silivri'ye kazandırılan Silivri Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nin Beylikdüzü'ne taşınacağı haberi buradan hizmet alan vatandaşları üzdü, bundan sonrası için kaygıya sevk etti.

Silivri Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nin kapatılarak, Beylükdüzü'ne taşınacağı haberi bu birimden faydalanan hasta ve yakınlarını endişelendirdi. “Az bir kadro ile muhteşem çözümler ve iş çıkartan sağlık ekibimiz ile sundukları hizmetten yoksun kalmak ağır hastalarımız ve onlara bakan bizleri çok korkutuyor. Evde yatalak hastalarımızın kontrollerini sağlık görevlilerimiz rutin olarak gerçekleştiriyordu. Bizim için çok güzel, değerli bir hizmet ve imkandı. Beylikdüzü'ne taşınma durumunda Silivri'de birçok yatalak hasta mağdur olacak, aynı hizmeti asla bir daha alamayız. Büyük sıkıntılar bizleri bekliyor. Bu sağlık hizmetinden Silivri'nin yoksun kalmasını elbirliğiyle önleyelim lütfen” çağrısını ileten vatandaşlar siyasi ve yetkililerin seslerini duyması taleplerini de ifade ettiler.

MERKEZ HANGİ HİZMETLERİ VERİYORDU?

Silivri Devlet Hastanesinde 7 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hangi amaçla kuruldu ve ne hizmet veriyordu?

* Yetkililer merkezin açılışında kuruluş amacını şöyle açıkladı; “Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede; ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile fiziksel, psikososyal ve spiritüel gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmek.”

Hastalığının son evresinde gelen veya bakıma muhtaç ağır durumdaki hastaların özel ilgiyle bakım almasının sağlandığı Silivri Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezinde; ağrının giderilmesi, tedavilerin sürdürülmesi, beslenme desteği ile psikolojik ve sosyal destek sağlanması, hasta ve ailelerinin eğitimlerinin yapılarak yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmekte.

Merkezde anestezi uzmanı doktorun sorumluluğunda hemşire, diyetisyen, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, tıbbi sekreter ve bakım personelinden oluşan kadro hizmet vermekte.

YORUM YAP