“Özel kardeşlerimiz için tüm imkanları seferber etmeye hazırız”

“Özel kardeşlerimiz için tüm imkanları seferber etmeye hazırız”

5.12.2022 12:56:28

Ev sahipliğini yaptığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Allah'ın izniyle engelleri birer birer aşarak yolumuzda ilerleyeceğiz” dedi ve ekledi: “Her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum.”2_49

Silivri Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile özel birey ile ailelerini kahvaltıda misafir etti.

Palmiye Düğün Salonunda düzenlenen program ilçemizde yaşayan özel bireyler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti. Programa Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, Silivri Belediyesi Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi'nin bağışçıları Gülsen ve Ökkeş Nakipoğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, muhtarlar, özel eğitim kurum görevlileri, öğrenci ve aileleri yoğun katılım gösterdi.13

YILMAZ: ENGELLİLİK, YALNIZCA ENGELLİ BİREYLERİ VE AİLELERİNİ İLGİLENDİREN BİR DURUM DEĞİLDİR

Programın açılış konuşmasını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz gerçekleştirirken şunları söyledi: “Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engellilik durumu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir durum değildir.

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren özel bireylerimiz; özel eğitime, rehabilitasyona, medikal destekten psikolojik desteğe, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerekmektedir.

Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve kişisel yeteneklerinin keşfedilerek sosyal yaşama katılmaları çok önemlidir.

Bu konuda en büyük görev; ailelere ve onlara kendilerini geliştirebilecek, ilgi duydukları, yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek olan kamu kurumlarına düşmektedir.5_30

“ÖZEL BİREYLERİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU TÜM KONULARIN VE SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

Silivri Belediyesi olarak özel bireylerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konuların ve sorunların farkındayız. Yaptığımız tüm çalışma ve hayata geçirdiğimiz tüm projelerde özel bireylerimizi asla unutmuyoruz. Özellikle ailelerimizin omuzundaki yükü azaltmak, özel kardeşlerimizin eğitimine ve sosyal yaşamına katkı sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dezavantajlı ve özel bireylerimizin daima yanlarında oluyor, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Bu kapsamda 3.788 engelli kardeşimize; ambulans, hasta nakil, medikal malzeme, gıda, giyim, fizik tedavi, psikolojik danışmanlık alanlarında düzenli olarak hizmetler veriyoruz.

Şehrimizin cadde ve sokaklarını, park ve spor alanlarını, hizmet binalarımızı, engelsiz yaşama elverişli hale getiriyoruz.

İlçemizin birçok noktasında akülü sandalye şarj istasyonları oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz.

Naim Süleymanoğlu Spor Tesislerimizi hayata geçirdik, engelli kardeşlerimizin de hizmet aldığı yüzme havuzumuzu hizmete açtık. Her daim özel sporcularımıza öncelikli olarak hizmet veriyor.”3_49

NAKİPOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR

“Sizlere daha iyi şartlarda hizmet verebilmek amacıyla Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizi yapmaya başladık ve yakın bir zamanda inşallah açılışını gerçekleştirerek hizmetinize sunacağız” diyen Başkan Volkan Yılmaz,  bağışçı aileye gerçekleştirdikleri önemli yatırım için teşekkür ederken, “ 15.000 metrekare alanda inşa ettiğimiz merkezimizde; Engelli Eğitim Merkezi, Aile ve Engelli Yaşam Merkezi, Bizden Size Sosyal Market, Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Yaşlı Koordinasyon Merkezi, engelsiz kafe, kütüphane, hobi odaları, spor odası, mutfak atölyesi, oyun odası, meslek edindirme odaları ve el emeği ürünlerin sergilenmesine yönelik üniteler yer alıyor.

Terapi ve özel eğitim odaları, diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimleri hizmet verecek. Etkinlik alanları ise; amfi tiyatro, kondisyon alanı, çocuk oyun alanı, hobi bahçesi ve etkinlik çayırı gibi bölümlerden oluşacak. Sosyal belediyecilik hizmetlerimizi daha konforlu ve daha çağdaş koşullarda yerine getireceğimiz merkezimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Buradan kıymetli hayırseverimiz Nakipoğlu ailesine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel bireylerimizin kişisel yeteneklerini kullanabilmesi, ilgi duydukları spor dallarından faydalanabilmesi amacıyla; Yaz Spor Okullarımızda hareket eğitimi, özel sporcular ve bedensel engelliler yüzme turnuvası ve masa tenisi turnuvaları gibi aktiviteler düzenliyoruz. Yarın da bu bugüne özel bir tenis turnuva gerçekleştiriyoruz. Sporcularımıza şimdiden başarılar temenni ediyorum. 

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR KENT OLUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Biz, önce zihinlerdeki, sonra fiziki engelleri kaldırarak engelsiz bir şehir, daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak için yola çıktık. “Hizmetlerimiz kimseler için değil herkes içindir” anlayışıyla Marka Kent yolumuza devam ediyoruz.”

 16

“ALLAH'IN İZNİYLE ENGELLERİ BİRER BİRER AŞARAK YOLUMUZDA İLERLEYECEĞİZ”

“Engele takılmayacağız, engellere aldırmayacağız, engeller karşısında yılmayacağız, yıkılmayacağız; Allah'ın izniyle engelleri birer birer aşarak yolumuzda ilerleyeceğiz” diyen Başkan Volkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

“HER ZAMAN YANINDA OLDUĞUMU BİLMENİZİ İSTİYORUM”

“Sözlerime son verirken… Silivri Belediye Başkanı olarak, Volkan Yılmaz abiniz kardeşiniz olarak sizlerin her zaman yanında olduğumu bilmenizi istiyorum.

“ÖZEL KARDEŞLERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ İMKÂNI SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ”

Özel kardeşlerimin başarısı için her türlü imkânı seferber etmeye hazır olduğumu ifade ediyor, hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun.”

NAKİPOĞLU: İNSANLARA HİZMET EDİYORUZ ÇÜNKÜ KALACAK OLAN TEK ŞEY BUDUR

Başkan Yılmaz'ın ardından programda Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezinin bağışçısı Ökkeş Nakipoğlu söz alırken duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Aile olarak 50 yıldır eğitimle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Okullar, Engelli Engelsiz Yaşam Merkezleri inşa ediyoruz. İnsanlara hizmet ediyoruz çünkü kalacak olan tek şey budur. Hiçbir şey öbür tarafa gitmeyecek. Onun için herkes kendi gücüyle, en ufak çöpü dahi yerden alıp bir kenara koymak önemli. Bunu herkese öneriyorum. Biz Silivri'ye 30 sene önce adım attık. Sonra Volkan Başkan ve Tarık Bey'i tanıdım.

“ANNELER OLMASA HALİMİZ HARAP”

Anneler olmasa halimiz harap. Erkeği yetiştiren zaten annedir. Gülsen hanıma teşekkür ediyorum. Benimle beraber ve gönül günüle çalışıyoruz.”

TOĞAN: ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK KAMU YETKİLİLERİNİN GÖREVİ

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da programda katılımcılara seslenirken şunları söyledi: “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu her zaman söylüyoruz. Kimin yaşamını ne şekilde sürdüreceği, buradan çıktığımızdan itibaren bilinmez. Bu anlamda engelli olmak hayatın bir parçası. Bu gerçeğe göre toplumu dizayn etmek, kamu hizmetlerini, sokağı, bahçeyi, kamu binalarını ve hayatın aktığı her yeri buna göre hazırlamak gerek. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak kamu yetkililerinin görevi.

Merkezi idaremiz ve Silivri Belediyesi, sizlerin hayatını kolaylaştırmak adına elimizden geleni yaptığımızdan emin olun. Dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız. Nakipoğlu Ailesine teşekkür etmek istiyorum Silivri'deki engelleri ortadan kaldırılmasına destek oldukları için.  Bu amaca hizmet edecek tesis için Nakipoğlu Ailesi ve Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a da teşekkür ederek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP