“Ozan”lardan “aşık”lara keyifli bir yolculuk yaşattılar

“Ozan”lardan “aşık”lara keyifli bir yolculuk yaşattılar

18.05.2019 11:38:06

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Halk Müziğinin en güzel örneklerini, hikaye sunumları eşliğinde “Ozandan Aşığa Türkü Yakıcıları” adı altında başarıyla sundu. 

Atatürk Anadolu Lisesi, Ozandan Âşığa Türkü Yakıcıları, Kopuzdan Bağlamaya Enstrüman Çalgıcıları temalı müzik şölenini geçmişten bugüne Türk Halk Müziği örneklemeleri ve hikâye sunumları şeklinde tasarlandı. Bu kapsamda 14 kişilik genç fidanlar Türk Halk Müziğinin ulu çınarları Dede Korkut, Hacı Bektaşî Veli, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Ercişli Emrah, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş'ı yad ederken zengin köklerimizi de bütün Silivri'ye hatırlattı.
Müzik Öğretmeni Mehmet Kıssal öncülüğünde hazırlanan etkinlik için Edebiyat öğretmenleri Yahya Ustaoğlu ve Burhan Eker de özel çalışmalar yaptı. Müzik dinletisinde “Göçebe kültürün mirasını omuzlayıp ta günümüze kadar getiren Türk Halk Müziği'nde biz nasıl hazineler barındırıyoruz?” sorusunun cevabı vardı. 14 yürekli ve gür sesli öğrenci etkinliğin merkezindeydi. Sazının teline aşkı dolayan “ozan”lardan, derdine kederine bizi ortak eden “aşık”lara uzanan bir yolda hep beraber türkülerle yüründü, izleyiciler keyifli anlar yaşadı.
Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Atölyesi: “ Müziksiz yaşanmaz diye düşünenlerdeniz ve müzik kültürü gelişmiş bir milletin ferdiyiz. Tanıştığımız milletler ve yaşadığımız farklı coğrafyaların da etkisiyle Türk Halk Müziği dediğimiz muhteşem bir gelenek sahibiyiz. Bu etkinliğimizde zengin Türk kültürünü örnekleriyle seslendirmeye çalıştık.” paylaşımında bulundu.
Haber Merkezi

YORUM YAP