Ozan Ersaraç ile devam

Ozan Ersaraç ile devam

6.02.2018 10:01:01

İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nda hafta sonu ilk kongre heyecanı yaşandı. Tek liste halinde seçime giren mevcut Başkan Ozan Ersaraç, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi, 3 Şubat Cumartesi günü, ilçe teşkilat binasının Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Kurucu Başkan Avukat Ozan Ersaraç'ın tek liste olarak girdiği seçimde 86 delege oy kullandı. Seçim sonucunda delegelerin yüzde yüzünün desteğini alan Ersaraç, yeniden Başkanlık koltuğuna oturdu. Şölen havasında geçen kongreye İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, Çatalca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyeleri, Bakırköy İlçe Sekreteri Alper İnanç, diğer ilçe yöneticileri, delegeler ve partililer katılım sağladı.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İYİ Parti 1. Olağan Kongresi'ni yürütecek isimler belirlendi. Divan Başkanlığına Hakkı Özyurt, Katip Üyeliği görevlerine ise Hakan Alp Erboğa ve Serpil Kılıçsoy seçildi.

FAALİYET RAPORU MÜZAKERE EDİLDİ
Yeşim Selimoğlu tarafından okunan faaliyet raporunda yer alan bilgiler aynen şu şekilde: “İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığımız 20 Aralık 2017 tarihinde kurucu yönetim kurulu listesinin İstanbul Dernekler İl Müdürlüğüne sunulması ile resmen kurulmuştur. İlk etkinlik olarak Silivri Eser Otel'de yönetim kurulu tanışma kahvaltısı düzenlenmiş ve akabinde bölgemizin yerel basın mensupları ile bir araya gelinerek yönetim kurulu tanıtımı ve basın toplantısı yapılmıştır.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in 21 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirdiği Tekirdağ gezisi öncesi İstanbul çıkışında Genel Başkanımız İlçe Teşkilatımız tarafından 83 araçlık bir konvoy ile karşılanmış ve gezisinde kendisine eşlik edilmiştir.
22 Aralık tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in konuk olduğu Halk Arenası programına katılan İlçe Teşkilatımız yoğun programla çalışmaya devam etmiştir.
İlçe Başkanımız Ozan Ersaraç, 27 Aralık günü tüm Trakya ya yayın yapan Küpe FM Gümdemdekiler programına katılarak, ülke gündemi ve ilçe teşkilatı ile ilgili soruları cevaplamıştır.
29 Aralık 2017'de Sayın Genel Başkanımızın bölgemizdeki son gezisi olan Kırklareli gezisine yine yoğun bir ilgi ile Selimpaşa mevkiinden başlamak üzere iştirak edilerek Genel Başkanımız bölgemizde yalnız bırakılmamıştır.
6 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantısı ve aile yemeği akabinde ilçe sekreterimiz, ilçe muhasibimiz ve teşkilatlardan sorumlu ilçe başkan yardımcımız yönetim kurulu üyelerimizce belirlenmiştir.
Kısa süre zarfında üye kayıt kampanyasına başlanmış olup, ilçemizdeki hemşirelerimizin yoğun desteği ile kayıt kampanyası devam etmektedir.
20 Ocak 2018 tarihinde ilçemizde birçok üyesi bulunan Büyük Mübadele Derneği'nin Pita Gecesi'ne ilçe yönetim kurulumuzca katılım sağlanmıştır.
Bu arada İlçe Teşkilatımızın göreve başladığı günden itibaren büyük bir hızla yürütülen ilçe binası tadilat ve hazırlanması, 1 ay gibi mucize sayılabilecek bir sürede tamamlanarak şu anda içinde bulunduğumuz İYİ'lerin Silivri'deki Evi, 22 Ocak 2018 tarihinde hizmete girmiştir.
Bu esnada kahraman ordumuzun sınırlarımız dışında başlatmış olduğu Zeytin Dalı Operasyonu'na destek vermek amacı ile ilçe binamızda bayraklama çalışmaları yapılmış ve Sayın Genel Başkanımızın katılımları ve ilk bağışı yapması ile gerçekleştirilen “Canını Esirgemeyenden Kanının Esirgeme” başlıklı kan bağışı kampanyasına ilçe yönetimi ve partililerimizce destek olunmuştur.
28 Ocak 2018 günü gerçekleştirilen Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası kongresine ilçe başkanımız ve yöneticilerimizce katılım sağlanarak adaylara başarılar dilenmiş, iyi dileklerde bulunulmuştur.
29 Ocak 2018 günü Silivri Tokatlılar Dermeği yönetimi tarafından ilçe teşkilatımıza hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirilmiş karşılıklı iyi dileklerimiz dernek başkanı ve yöneticilerine iletilmiştir.
Ayrıca “Gelin siz de "İYİ"lerin arasına; Gönül Seferberliğine katılın” sloganıyla İlçe Teşkilatımızın açılışından itibaren devam ettirdiğimiz üye kayıp kampanyamız yerel basında ses getirerek üyelerimizin katılımları sırasında çekilen fotoğraflar basın kuruluşlarınca yayımlanmıştır.
Çalışmalarımızın artarak devam edeceğini bildirerek, yeni döneme ilişkin olanca heyecanımızla sizleri saygıyla selamlıyorum.”

MALİ RAPOR OKUNDU
20 Aralık 2017 ve 3 Şubat 2018 tarihleri arasını kapsayan kesin hesap raporu Serkan Sunç tarafından katılımcılara aktarıldı. Sunç, şunları kaydetti: “Gelir kalemlerimiz olarak bağış ve yardımlarımız 17 bin 850 TL'den, giderlerimiz ise 17 bin 850 TL olarak oluşmaktadır. Bunun dışında büro mobilyalarımız Sayın İlçe Başkanımız Ozan Bey tarafından hibe edilmiştir. Bazı beyaz eşyalarımız ve televizyonlarımız da yine hibedir. Binamızın tadilat çalışmaları ve dekorasyon işleri olarak 69 bin 558 bin TL, rozet ve bayrak alımı ile ilgili 4 bin 625 TL olan rakamlar borçlu olarak devretmiştir. Bunların da toplamı 74.182,65 TL'dir.”
Divan Başkanı, faaliyet raporu ve mali raporu üyelerin onayına sundu. İbralarına oybirliğiyle karar verildi.

ERSARAÇ, KONGRENİN ANİ BİR SEÇİME KARŞI TEDBİR AMAÇLI YAPILDIĞINI İFADE ETTİ
Gündemin siyasi konuşmalar kısmında söz alan İYİ Parti Silivri Kurucu Başkanı Avukat Ozan Ersaraç, katılımcılara şöyle seslendi: “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Partimiz yeni bir parti, ilçemiz yeni bir ilçe, bizler yeniyiz. Hepimiz ayrışmaların son bulduğu, vatandaşlarımızın artık kutuplaştırılmadığı, daha yaşanır bir Türkiye için uğraşıyoruz. Bunu nasıl başarabiliriz diye düşündük ve her siyasi eğilimden ortak noktaları sadece vatanseverlik, Atatürkçülük, herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmayan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Genel Başkanımızın da söylediği gibi hiçbirimiz gömleklerimizi üzerimizden çıkarmadık. Ortak bir iş önlüğü giyerek hep birlikte kollarımızı sıvadık ve çalışmaya başladık. 20 Aralık 2017 tarihinde resmi olarak kuruluşumuzu yapmamızdan itibaren geçirdiğimiz sürede hakikaten hep sıkışık takvimde bir şeyler yapmaya çalıştık. Üye kayıtlarına başladık hemen akabinde bir ilçe kongresi geçirmek durumunda kaldık. Bu neden böyle oldu? İYİ Parti'nin gümbür gümbür gelişini gören iktidar sahipleri 15 yıldır olduğu gibi hukuk dışı hareket ederek bizleri seçime sokmamaya çalıştı. İktidar sahipleri tarafından karşımıza çıkarılacak engelleri bertaraf etmek için seçim kanunundaki zorunlulukları bizim hızlıca yerine getirmemiz gerekti. O sebeple sıkışık takvimde kongrelerimi yapıyoruz.

“İNSANLARA DOKUNARAK SİYASET YAPACAĞIZ”
Bu takvim sıkışıklığı nedeniyle kısıtlı çalışma yapabildik. İlçe Teşkilat binamızda tadilat çalışmaları devam ediyordu ve başında durmamız lazımdı. Bir taraftan Genel Başkanımız İl Başkanlıklarını açmaya gidiyor, bölgemizde çeşitli faaliyetlerde bulunuyor, yanında yer almamız gerekiyor. Diğer taraftan teşkilatlanma çalışmalarımızı yapıyoruz. Yönetimi oluşturmaya çalışıyoruz vs. derken özeleştiri de yapmamız lazım çok fazla halkımızla kaynaşamadık. İnşallah bundan sonra hep birlikte Silivri köylerini gezeceğiz. Hemşerilerimizle çay içeceğiz, sohbetler edeceğiz. Esnafımızı, okullarımızı gezeceğiz. İnsanlara dokunarak siyaset yapacağız. Beni çok fazla makamımda bulamayacaksınız. Oturarak siyaset yapacak bir İlçe Başkanı olmamayı vaat ediyorum. Allah hepimize bu yolda kolaylıklar versin diyorum. Türkiye İYİ olacak, İstanbul İYİ olacak, Silivri İYİ olacak diyorum.”

İYİ PARTİ SİLİVRİ İLÇESİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ
İLÇE BAŞKANI: Avukat Ozan Ersaraç.
ASİL: Adem Yapan, Ahmet Gedik, Ali Demirtaş, Ali Güvenç, Alpay Denizli, Bahattin Kaptan, Cem Demiray, Çetin Kıyıcı, Çiçek Vişne, Dündar Konuk, Elif Memiş, Erberk Özboyacı, Fatih Yörük, Halil Serdar Baran, İhsan Gözütok, İsmail Tayfur Uçal, Mayser Erbay, Möhbettin Göktepe, Nazan İbo, Nedim Dündar, Nihal Meriç, Nihat Hatipoğlu, Okan Köseoğlu, Oylum Bedir, Rasim Dinçer, Seda Oral, Serkan Sunç, Teoman Aydan, Ümit Seçkin, Varol H. Karadeniz, Yeşim Selimoğlu, Yiğit Efe Pehlivan.
YEDEK: Ali İhsan Ağu, Alper Akgün, Arzu Dönmez, Aslı Altınova, Erkan Figen, Gökmen Çelikel, Göksal Bakır, Gürcan Çakır, Hasan Yılmaz, Haşim Doğan, Hüseyin Yavuz, İskender Karasaç, İsmail Karaca, Kaan Dorman, Koray Kakaş, Mehmet Kamburoğlu, Muhammet Aycan Çakır, Mustafa Kasapoğlu, Nazlı Karaca Topal, Öznur Koyuncu, Recep Behram Özsoy, Sahibe Özer, Sedat Kumaş, Serdar Çelik, Seyfi Turlin, Sırma Filesof, Ufuk Altınkök, Ünsal Göze, Vedat Karakaya, Yavuz Çerkez, Yılmaz Pekcoşkun, Yüksel Atağ.
İL DELEGESİ ASİL: Buse Ersaraç, Çiçek Vişne, Elif Memiş, Nazan İbo, Nihal Meriç, Oylum Bedir, Yeşim Selimoğlu.
İL DELEGESİ YEDEK: Ali Demirtaş, Alpay Denizli, Dündar Konuk, Nedim Dündar, Nihat Hatipoğlu, Serkan Sunç, Yiğit Efe Pehlivan.
Haber:
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Recep Akıncı yeniden aday oldu
Sonraki » İYİ izlenim...

YORUM YAP