Oto Yağ Servisi Çetin Usta’dan sorulur

Oto Yağ Servisi Çetin Usta’dan sorulur

17.10.2016 09:33:13

Meslekte çekirdekten yetişen, amiyane tabirle işin mutfağında pişerek tecrübe kazanan Çetin Terzioğlu, işletmesini üstlendiği Çetinel Oto Yağ Servisi'nde motor tipine göre yağ ve filtre değişim uygulamaları ile traktörlerin tamir işlemleri de dâhil olmak üzere aracınızın ihtiyacı olan birçok alanda detaylı hizmetler sunuyor.

Çetinel Oto Yağ Servisi'nde aracınızın modeline uygun yağ ve filtre değişimi işin ustası Çetin Terzioğlu tarafından yapılırken, maksimum yarım saatte tamamlanacak işlem sırasında sizler ikram edilen çay ve kahvenin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik sadece aracınıza özel yağ değişimleri değil, periyodik bakım kapsamında hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi, antifiriz, şanzıman, diferansiyel kontrol edilerek yenilenir. Üstelik Çetinel Oto Yağ Servisi'nde yağ değişim ücreti alınmıyor. Müşteriden herhangi bir işçilik ücreti almayan Terzioğlu, sadece kullandığı malzeme bedelini hesaplıyor. Bakım, onarım ve tamir hizmetlerini tamamlandıktan sonra bir sonraki değişim kayıt tarihi notunu da müşterisine bildiren Terzioğlu, aracın güvenli bir şekilde çalışması için düzenli olarak muayene hizmetlerinden yararlanmasına önemli bir işarette bulunuyor.

TERZİOĞLU: MOTOR YAĞI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Araçlar için motor yağının öneminin son derece büyük olduğunu kaydeden Çetin Terzioğlu, Opet, Castrol, Mobil, BP gibi alanında uzmanlığını kanıtlamış motor yağlarını tercih etme sebebini şöyle açıkladı: “Araçlarda motorun sorunsuz, düzgün ve standart performansında çalışabilmesi için motor yağı hayati bir önem taşımaktadır. Motor yağının değiştirilmesi motor performansını arttırır ve yakıtınızı en uygun seviyede tüketmesine yardımcı olur. Bu nedenle belli periyotlarla motor yağının ve filtresinin değişmesi motorun sağlığı ve verimli çalışabilmesi için oldukça önemlidir. 2012 yılından sonra araçların çoğu partiküllüye döndü. Gelen araçta ilk olarak buna bakılır. Ucuza mâl edeceğim diye 5.30'luk araca 10.40 konulabiliyor. Ucuza yağ değiştireceğim derken partikül filtresi tıkanırsa cebinizden 5 bin TL çıkarmak zorunda kalırsınız. Motorun içindeki parçalar (krank, ana yataklar, sibop) zamanla aşınıyor bu sefer yağ yakmaya başlıyor. Motoru öldüren bir risk bu. Ucuz etin yahnisi yavan olur. Yaptığım her işte müşteri memnuniyetini ön planda tutarım. Servisime gelen aracı gerçek sahibine teslim edene kadar kendi aracımmışçasına sahiplenirim. İnsanın kalbi gibi yağ filtresi de araç için hayati rol taşıyor.”

MOTOR YAĞI NE SIKLIKTA DEĞİŞTİRİLMELİDİR?
Motor yağı değiştirme zamanının kullandığınız yağa, aracınızın modeline ve kullanım durumunuza göre değişiklik gösterebileceğini belirten Terzioğlu, “Değişim önerileri aracın model yılına ve üreticiye göre değişir. Önerilen aralıklar ve kat edilen mesafe limitleri ayrıca aracın çalıştığı hizmet koşullarına göre de değişir. Çok zorlu koşullarda çalışan mesela ticari taksi gibi araçlarda daha sık yağ değişimi yapılmalıdır. Kirlilik düzeyi motor arızasına sebep olacak düzeye gelmeden önce yağ değiştirilmelidir. Kilometreyi doldurmasa bile motor yağı zamanla bozulur. İşlevselliğini kaybeder ve artık motorunuzu gerektiği gibi koruyamaz. Motorunuzu eski yağı ile uzun süre çalıştırmaya devam ederseniz onarılmaz arızalara neden olmanız kaçınılmaz olur. O nedenle her sene motor yağ seviyesinin kontrol edilmesinde yarar olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HER ARACA UYGUN MOTOR YAĞI BULUNUYOR
Çetinel Oto Yağ Servisi'nden aracınızın ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan motor yağlarını kolaylıkla temin de edebilirsiniz.

SİLİVRİ SANAYİ SİTESİNDE HİZMETİNİZDE

Aracının periyodik bakımı gelen sürücüler için altın fırsat sunan Çetinel Oto Yağ Servisi, Silivri Sanayi Sitesi, Mimar Sinan Mahallesi, Çırağan Sokak, No: 2/J (Mavi Bloklar) adresinde hizmet vermekte. 0212 736 08 51 – 0545 377 02 96 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP