Öpçin, rakipsiz Başkan seçildi

Öpçin, rakipsiz Başkan seçildi

23.01.2018 10:23:52

Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, tek liste halinde girdiği 2017 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2017 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 19 Ocak Cuma günü, saat 14.30'da, Garden Et Lokantası'nda gerçekleştirdi. Seçime mevcut Başkan Sebahattin Öpçin önderliğindeki tek liste ile gidildi. Öpçin, üyelerinin teveccühü ile yeniden başkanlığa seçildi. Yoğun bir katılımla kaydedilen toplantıya Silivri ölçeğinden Belediye Başkanı Özcan Işıklar, MHP İlçe Başkanı aynı zamanda Kooperatif Üyesi Zafer Yalçın, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Ali Vural ve Hakan Sefa, Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lütfü Vardar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve yeni dönem adayı Nuray Koçer ile yönetimi, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan ve geçmiş dönem Başkanı Ramazan Saika, Polis Hizmetleri Geliştirme ve Güçlendirme Derneği Başkanı Seyfi Atun, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Alparslan Çalış ve ekibi, Ünlü Ekmek Fırını işletmecisi Zafer Erik ile çok sayıda iş insanı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetli katılım sağladı.

ORTAKLARINA HESAP VERDİ
2017 yılının S.S. Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi için önemli bir yıl olduğunu ve başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Sebahattin Öpçin, kooperatifin mali tablosu ile ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirmede bulundu. Selamlama konuşması yaparak sözlerine başlayan Öpçin, şunları söyledi: “Sayın Silivri Belediye Başkanım, Sayın Bölge Birlik Başkanım, Sayın Esnaf Odaları Birlik Başkanım, Sayın Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı arkadaşlarım, Sayın Oda Başkanlarım, Sayın Silivri Sanayi Siteleri Başkanlarım ve değerli yönetici arkadaşlarım, yerel basınımızın güzide temsilcileri, esas benim özü sözü bir, borçlarına sadık Kredi Kefalet Kooperatifi ortaklarım ve sayın misafirler, 2017 yılı Genel Kurulumuza hepiniz hoş geldiniz. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız.
Değerli ortaklarım, 20 Kasım 2017 tarih 2017/14 sayılı TESKOMB Genelgesi ile yürürlüğe giren Kooperatifler Yasası değiştiği için her yıl gerçekleştirdiğimiz Genel Kurullar birleştirilmiş ve 3 yılda bir seçim yapılması şartı getirilmiştir. Değerli ortaklarım, sizlere 3 yılda kooperatifimizin geldiği noktadan bahsetmek isterim, beni can kulağı ile dinlemenizi rica ediyorum. 3 yıl önce Mega Saray'da yaptığımız Genel Kurulumuzda o gün itibari ile kredi kullanan ortak sayımızın 780, vadesiz hesabımızın 407,992 TL, vadeli hesabımızın 2.174,806 TL ve dağıttığımız plasmanın 26.500,00 TL olduğunu sizlerle paylaşmıştım.
Şimdi hep birlikte bugüne bakacak olursak 31.12.2017 tarihi itibari ile kredi kullanan ortak sayımız 949, vadesiz mevduat hesabımız 124.078 TL, vadeli mevduat hesabımız 3.204,711 TL ve 2017 yılı sonu itibari ile dağıttığımız plasman 54.500,00 TL'ye ulaşmıştır. Takibimiz yüzde 11'dir. Her yerde söylüyorum bu başarı sizlerindir.
Saygıdeğer ortaklarım, 2017 yılında yönetim kurulu arkadaşlarım ve değerli personelimizle titiz çalışmalar neticesinde merkez ve mahallelerimizde faaliyet gösteren 423 esnaf sanatkâr ve şoför esnafımıza 30.762,500 TL kredi dağıtmış bulunmaktayız. Halk Bankası'ndan kooperatif kefaleti ile 2017 yılı dahil 5141 ortağımıza kredi vermenin onurunu yaşıyoruz. Bilançolarımızı takip ederseniz kooperatifimiz 470.286,39 TL kar elde etmiştir. Gelecek yıllarda esnafımızı daha güçlü destekleyeceğimizden endişeniz olmasın.
Değerli ortaklarım, bu belirttiklerim sadece birer rakam değil, bizlere emanetinize tüm gücümüzle sahip çıktığımızın birer kanıtıdır. Cenabı Allah'ım devletimizi her türlü belalardan, terörden, afetlerden korusun diyorum. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da esnaf ve sanatkârlarımızı daha güçlü desteklesin. 2018 yılı hedeflerimize inşallah gelecek kongreye kadar Kefalet Kooperatifi olarak plasman rakamımız sizlerin ödemeleri bu tempoyla gider ve takip oranlarımız düşerse hedefimiz 100 milyon TL'ye çıkar inşallah.
Bu vesile ile kooperatifimizin güçlenmesine, büyümesine katkı sağlayan başta Merkez Birliğimize, İstanbul Bölge Birliğimize ve hassaten Halk Bank Müdürümüz Sayın Gökhan Fırat'a ve değerli personeline, kooperatif yönetim kurulu arkadaşlarıma, değerli müdürüm Oktay Erdem'e ve kooperatif personelime huzurlarınızda teşekkür ederim.”
Biliyorum ki güçlü Türkiye, güçlü esnaf ve sanatkârın omuzlarında yükselecektir. Bu kalbi duygularımla hepinize sağlıklı günler ve işlerinizde hayırlı kar bereketi, helal rızıklar dilerim. Hepiniz Allah'a emanet olunuz. Sağlıcakla kalın arkadaşlar.”

RAPORLAR AYRI AYRI ONAYA SUNULDU VE OYBİRLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ
Öpçin'in seslenişinin ardından kooperatifin faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, 31.12.2017 tarihli bilançosu, 2017 yılı gelir ve gider tabloları okundu. Okunan raporlar ve hesaplar müzakere edildi, yapılan açık oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası da oybirliği ile kabul gördü. 07 Ağustos 2017 tarih ve 2017/07 sayılı TESKOMB Genelgesi kapsamında gerçekleştirilen kooperatif takibinde bulunan alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın görüşülmesi ve genel kurulun onayına sunulması hususunda bilgilendirme yapıldı. Bir diğer gündem maddesinde 2018, 2019, 2020 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2021 yılında yapılması hususu görüşülerek karara bağlandı. 2018, 2019 ve 2020 yılları tahmini bütçeleri de ayrı ayrı görüşülerek karara bağlandı.

ÖPÇİN'İN YÖNETİMİ
Güven tazeleyen Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin'in yönetimi şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU LİSTESİ (ASİL)
Sebahattin Öpçin
Şenoğlu Türkyılmaz
Gençay Kurd
Ramazan Özmert
Ali Yaşar Dülgeroğlu

YÖNETİM KURULU LİSTESİ (YEDEK)
Ender Okan
Gürkan Tezeller
Olcay Özen
Oktay Yaz
Ceyhun Karabiber

DENETİM KURULU LİSTESİ (ASİL)
Rıdvan Özcan
Çetin Yalın

DENETİM KURULU LİSTESİ (YEDEK)
İlyas Kuralay
Coşkun Ağu

BÖLGE BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİNİN SEÇİMİ
Genel Kurul toplantısında Bölge Birliğine temsilciler de seçildi. Asil üyelere Sebahattin Öpçin, Şenoğlu Türkyılmaz ve Gençay Kurd; yedeklere ise Ali Yaşar Dülgeroğlu, Ramazan Özmert ve Çetin Yalın isimleri aday gösterildi. Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile seçildiler.

IŞIKLAR: YENİ DÖNEMİNİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Selamlama konuşması yapmak üzere sahneye Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar davet edildi. Genel Kurula ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren Işıklar, “Sebahattin Öpçin ağabeyim ve yönetimi, çok güzel bir ortamda, şenlik havasında, gönül rahatlığı ile seçim yaparak tekrar göreve geldi. Kendisini ve yönetim kurulu heyetini tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Akçeli bir konu. İçinde para olan konuları bilirsiniz, zordur. Senelerdir huzur içinde ve hiçbir söylentiye sebebiyet vermeden, saydam bir biçimde görevlerini sürdürüyorlar. Türkiye'nin en düzenli, geri ödeme oranı en yüksek, başarılı kooperatiflerinden bir tanesi. Ondan dolayı bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.
Olağan Genel Kurul toplantısı, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP