Öğretmenler, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu

Öğretmenler, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu

26.11.2016 11:12:29

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dün Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Töreni dün sabah gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şen ve Osman Kesici, okul müdürleri, AK Parti ve CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin diğer temsilcileri, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Yeni Sanayi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, muhtarlar, Silivri Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi yetkilileri Orhan Öpçin ve Önder Çolak ve çok sayıda kişi törene katılanlar arasındaydı.
Öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri tarih 24 Kasım 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta.
Bu çerçevede ülkemiz genelinde olduğu gibi Silivri'de de bu özel gün Çelenk Töreni ve Salon Programıyla kaydedildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, müdürlüğü adına çelengi Atatürk Anıtı'na sundu. Ardından Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, görevi başında şehit edilen öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu. Şanlı bayrağımız göndere çekildi.
24 Kasım Öğretmenler Günü Çelenk Töreni burada sona erdi. Öğretmenler Günü kutlaması, salon programıyla devam etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP