Öğrencilere okul taşıtları konusunda eğitim

Öğrencilere okul taşıtları konusunda eğitim

20.11.2017 10:04:43

Selimpaşa İlkokulu öğrencilerine, okul taşıtları konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Selimpaşa İlkokulu 1/B sınıfı öğrencileri, Hayat Bilgisi konuları kapsamında yer alan ve güvenliklerini ilgilendiren okul taşıtlarına binme, inme ve taşıt içinde nasıl davranılacağı konusunda öğretmenleri ve okul taşıtı sürücü nezaretinde uygulamalı eğitim aldı.
Sınıf öğretmenleri Hüseyin Şahin'in rehberliğinde okul bahçesi dışına çıkarak, sabah okula geldiklerinde ve akşam eve dönerken okul taşıtına inip bindikleri yol güzergâhında uygulamalı eğitim alan öğrenciler, seyahatleri sırasında taşıtta nasıl davranılması gerektiği konusunda da bilgilendirildiler.
Eğitim etkinliğinde hareket halindeki taşıtlar tam olarak durmadan inilip binilmemesi, taşıta binme ve inmelerde düzgünce sıra olunması, taşıt içinde oturulması, emniyet kemerlerinin mutlaka bağlanması, ayakta yolculuk yapılmaması, taşıt görevlilerinin uyarılarına dikkat edilmesi, gürültü yapılmaması v.b. hususlara dikkat çekildi.
Sıra olma, taşıta binme, taşıt içinde oturma ve emniyet kemeri takma, taşıttan inme kuralları ile ilgili tüm öğrencilerin dahil edildiği uygulamalar yapıldı.
Haber Merkezi

YORUM YAP