Odak Okulları’nda Kızılay Haftası

Odak Okulları’nda Kızılay Haftası

7.11.2017 11:50:14

Odak Okulları, Türk Kızılayı Haftası dolayısıyla kurumun Silivri Şube Başkanı Erkin Erkuş'u ağırlayarak, öğrencilerini bilinçlendirdi.

Odak Okulları Silivri Kampüsü, 29 Ekim-4 Kasım'da kaydedilen Kızılay Haftası dolayısıyla Silivri Şube Başkanı Erkin Erkuş'u ağırladı. Erkuş, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Türk Kızılay'ını tanıttı, üstlendiği görev ve sorumlulukları, gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahibi ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltma misyonu taşıyan kurum hakkında Odak Okulları öğrencilerinin bilgilenmesine katkıda bulundu.
Odak Okulları Silivri Kampüsü Anaokulu öğrencileri de Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay konulu drama yaptılar. Kızılay çadırı kuruldu, yaralılara ilk müdahale ve sonrasında tedavileri, yardımlaşma ve dayanışma örnekleri drama olarak sahnelenerek, minik öğrencilerin yaşayarak öğrenmeleri ve Türk Kızılay'ının öneminin farkına varmaları sağlandı.
Renginar SALİ

YORUM YAP