O atlar kurtarıldı

O atlar  kurtarıldı

9.01.2016 10:30:41

Bencil insanlar tarafından tüm yaz sömürüldükten sonra kışın ölüme terk edilen atların yürek sızlatan durumları sosyal medya üzerinden harekete geçen duyarlı insanların paylaşımlarıyla fark edildi. Yaz mevsimi boyunca çalıştırılan atlar, masraftan kurtulmak için kış gelince doğada kendi haline bırakıldı. Açık arazide şiddetli rüzgâr ve tipiye maruz kalan atlar, karla kaplı arazide yiyecek bulamama sorunuyla birlikte hem soğukla hem de açlıkla amansız bir mücadele verdi.

BEKÂRLAR HAREKETE GEÇTİ
Merhamet sahibi insanların internet ortamında ses getirdiği üzücü hadisede yetkililer göreve çağrıldı. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, derhal konuyla ilgilenerek çözüm üretmek için yardımcı oldu. İlçemizin genel yönetiminden sorumlu olan Bekarlar, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü harekete geçirdi. Kaymakamın talimatıyla kolları sıvayan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon kurarak kaderine terk edilen 12 atı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kapalı Koruma Barınağına aldırdı. Bakım ve kontrolleri yapılmak üzere koruma altına alınan atların acı hikayelerinin mutlu sonla bitmesi sevindirdi.

ANLAYIŞLI VE YARDIMSEVER OLALIM
Ağır ve çetin geçen kış aylarında yaşam koşulları kötüleşen hayvanların zorlu mücadelelerini kolaylaştıralım. Yaşam alanlarını paylaştığımız sokak hayvanlarının en az bizler kadar yaşam hakkına sahip olduğunun bilinciyle ilçemizin sakinlerine karşı üzerimize düşen görevleri yerine getirelim. Soğuk kış aylarını bir nebze daha rahat atlatmaları için besleme yapmak hiçbir canlının hak etmediği şekilde açlıktan ölmelerini engelleyecektir. Onları unutmayalım...
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP