Nice güzel mezuniyetlere

Nice güzel mezuniyetlere

7.06.2022 12:45:21

Sevim Avni Çoğal İlkokulu 4-G sınıfı, sınıf öğretmenleri Sevtap Ege ve velileriyle birlikte mezuniyetini kutladı.

Sevim Avni Çoğal İlkokulu 4-G sınıfının mezuniyet gecesi, geçtiğimiz hafta Silivri Öğretmenevinde düzenlendi.

EGE: OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TEMELLERİ SAĞLAM ATTIK

Mezuniyet gecesinde sınıf öğretmeni Sevtap Ege, bir açılış konuşması yaptı ve mezuniyetle ilgili duygularını belirtti. Ege, şöyle konuştu: “Pek çok anılarla dolu iki yıllık beraberliğimizin sonunda, bu mutlu güne kavuşmanın sevincini, sizlerden ayrılmanın derin üzüntüsüyle birlikte yaşıyorum.  Öğrencilerimle, bu yüzyılın en zor günlerinde, pandemi günlerinde yollarımız kesişti. Bir yıl uzaktan ve hibrit eğitim ve son bir yıl da yüz yüze eğitimi birlikte gerçekleştirdik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen son iki yılımızı başarılı geçirdik, temelleri sağlam attık. Onları bir sonraki aşama için hazırladık.  Şimdi onları yeni bir yolculuğa uğurlama zamanı.

“ÇOCUKLARINIZA OLAN İLGİNİZ, SEVGİNİZ ALKIŞI HAK EDİYOR”

Değerli veliler; Anne ve babalar çocuklarının ilk öğretmenidir. Siz de onlarla birlikte dört yıl boyunca gerek ders anlattınız, gerek ödev kontrol ettiniz, gerekse onlarla birlikte şarkı ve şiir ezberleyerek onların eğitim yaşamına ortak oldunuz.

Sınıf için yaptığım her işte her zaman yanımda oldunuz, bana destek verdiniz. Hepinize sonsuz teşekkürler. Çocuklarınıza olan ilginiz, sevginiz alkışı hak ediyor. Sizler harika anne babalarsınız, sizi tebrik ederim. Bundan sonra da bu desteği sürdüreceğine olan inancım tam.

Bu noktada, iki yıl boyunca bana desteklerini esirgemeyen sınıf annemiz Gönül Hanım'a çok teşekkür ediyorum ve onun için bir alkış rica ediyorum.

“DÜŞLEDİĞİMİZ GÜZEL YARINLARI SİZLERİN KURACAĞINA İNANIYORUM”

Ve sevgili öğrencilerim; Sizlerle çok güzel anılarla dolu iki yıl geçirdik. Dört yıl eğitim gördüğünüz bu yuvadan kanatlanıp uçmak üzeresiniz. Hayatınızın bu döneminde sizlere bir ışık tutabildimse ne mutlu bana!

Güzel yavrularım, Dünyayı ayakta tutan en büyük değer sevgidir. Şairin dediği gibi  'Bir insanı sevmekle başlayacak her şey, dünyayı güzellik kurtaracak,'

İçinizdeki sevgi duygusunu koruyun. Umudunuzu ve inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Kendinize inanın. Her zaman doğruluğun, iyinin ve güzelin tarafında olun.

Ülkemize, ailenize, kendinize gurur duyulacak başarılar kazandırın. İleride sizi büyük sorumlulukları beklediğini unutmayın. Düşlediğimiz güzel yarınları sizlerin kuracağına inanıyorum. Sizleri her zaman bugünkü gibi gülen gözlerinizle, sımsıcak sevginizle ve tertemiz duygularınızla hatırlayacağım.

Yolunuz hep açık olsun. Hepinizle çok seviyorum ve sizlerle gurur duyuyorum. Sevgiyle kalın.  Teşekkürler...”

ÖĞRETMENLERİ SEVTAP EGE'YE TEŞEKKÜR ETTİLER

4-G sınıfı öğrencilerinden Hatice Eren, öğrenciler adına yaptığı veda konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “İyisiyle, kötüsüyle bir eğitim-öğretim yılını geride bırakmanın hem sevincini, hem hüznünü yaşıyoruz. Hayatta en büyük mucize küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır. Sevgili öğretmenimiz pandeminin zor şartlarında dahi tüm sevgi ve sabrıyla bu süreci en güzel şekilde yöneterek, eğitimimizden bir şey kaybetmeden eğlenceli ve samimi dersler yapmamızı sağladı. O'na hepimizin huzurunda kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

DAHA NİCE GÜZEL MEZUNİYETLERE

Sevgili arkadaşlarım, okul hayatımızın ilk mezuniyetin yaşıyoruz. Umarım gelecek yıllarımızda da hepimiz güzel okullarda nice güzel mezuniyetler yaşarız. Bu süreçte bize destek olan başta sınıf annemiz Gönül hanıma sonra tüm anne ve babalarımıza hepimiz adına teşekkür ediyorum. Bu güzel geceye hepiniz hoş gediniz, iyi eğlenceler diliyorum.”

MEZUNİYET BELGELERİ VERİLDİ VE PASTA KESİLDİ

Öğrenciler daha sonra hep birlikte mezuniyet şarkısını seslendirdiler. Öğrencilere öğretmenleri Sevtap Ege tarafından mezuniyet belgesi verildi. Hep birlikte mezuniyet pastası mumlarını üfledikten sonra kepler havaya atıldı. Öğrenciler daha sonra mezuniyet gecesi için hazırladıkları dans gösterilerini sundular. Anne ve babaların öğrenciler mezuniyet belgelerini alırken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Renginar SALİ

YORUM YAP