Necip Sarıbekir Lisesi öğrencileri İstanbul gezine katıldı

Necip Sarıbekir Lisesi öğrencileri İstanbul gezine katıldı

23.10.2021 10:01:11

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarihi İstanbul yarımada gezisine katıldı.

2021 – 2022 Eğitim – öğretim döneminde normalleşme adımlarının atılmaya başlamasıyla okullarımız da eğitime yeniden başladı. Eylül ayından itibaren öğrenciler; sınıflarıyla, okullarıyla buluştu.

Pandemi sürecinden toplumun her kesimi bir şekilde etkilendi. Eğitimde de derslerin uzaktan yapılması, öğrencilerin ev ortamında derslere katılması gibi eğitimin alışık olduğumuz tarzından farklı şekilde yürütülmesine neden olmuştu. Ancak bu yıl okulların eskisi gibi açık olmasıyla okullarımız da normalleşme sürecine katılmış oldu.

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de derslerin etkili bir şekilde işlenebilmesi, salgının okul ortamında yayılmaması için her türlü çalışmaları okul ortamında başlatmış oldu. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok fazla dikkat edildiğini belirten Okul Müdürü Ahmet Sevgin, öncelikle okul ortamını eğitime hazır hale getirmekle işe başladıklarını belirtti, yaklaşık bir buçuk yıldır okul ortamından uzak kaldıkları için öğrencileri derslere adapte edecek çalışmalara ağırlık verildiğini dile getirdi. Öğrencilerin pandemi koşullarından kaynaklanan etkilenmelerini en aza indirgemek adına sosyalleşme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bu amaçla Tarihi Yarımada Gezisi düzenleyerek hem İstanbul'un tarihi yerlerinin görülmesini, hem de kültürel gezilerle öğrencilerin bilgi ve birikimlerini artırıcı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Eğitimi icra etmenin en iyi yollarından birinin öğrencinin aktif katılımıyla gerçekleştiğini belirten Okul Müdürü Ahmet Sevgin, öğrencileri tarihin soylu sayfalarına şahitlik etmiş Topkapı Sarayı, yüzlerce yıllık eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi gibi yerlerle buluşturarak kültürel mirasımız hakkında bir farkındalık oluşturulmasına katkı sağladıklarını belirtti.

Öğretmenler Ömer Bayrakdaroğlu, Çisem Aytin ve Elif Özdemir rehberliğinde tarihi İstanbul Yarımadasına gezi düzenlendi. Geziye katılan öğrencilerin özellikle Topkapı Sarayı'ndan çok fazla etkilendikleri gözlemlendi. El yazması Kur'an-ı Kerim ve 400 yıllık halı gibi kıymetli eserlerin sergilendiği Türk İslam Müzesi'ne hayran kaldıklarını ifade ettiler. Bunların dışında arkeoloji müzesi, Ayasofya Camisi, Dikilitaş ve Hipodrom'u da gezerek kültür hafızalarına nitelikli izler bıraktılar.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Okul Aile Birliği yenilendi
Sonraki » Ne olmuş bu CHP'ye?!

YORUM YAP