Muharrem Eren kapanan yol için seferber oldu

Muharrem Eren kapanan yol için seferber oldu

28.03.2018 10:09:58

Toplumsal sorunlara duyarlılığıyla bilinen Fener Mahalle Muhtarı Muharrem Eren, Kuzey Marmara Otoyolu çalışması neticesinde kapanan Silivri–Akören yolu nedeniyle ulaşımda ciddi sorunlar yaşandığını kaydederek, karayolunun açılması veya alternatif bir çözüm metodu geliştirilmesi için harekete geçti.

Sadece kendi mahallesi Fener'de değil, ilçe genelinde yaşanan sorunların etkin bir şekilde çözüme kavuşturulması ve sorunlarla ilgili kamuoyu oluşturulması adına ciddi çalışmalara imza atan Muharrem Eren, bu defa Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük yapım işi çalışmaları dolayısıyla 4 aylığına kapatılan Silivri–Akören yolu (Karasinan mevki) için seferber oldu.

“MUSTAFA KEMAL CADDESİ, OFF ROAD YOLU GİBİ OLDU”
Yeni trafik düzenlemesi nedeniyle yaşanan aksaklıkları ve talebini telefonunda kayıtlı olan ve sosyal medyadan takip ettiği bütün milletvekillerine ortak bir mesajla bildiren Muharrem Eren, meramını şöyle anlattı: “Sayın Vekilim, öncelikle hayırlı günler. Kuzey Marmara otoyol çalışması neticesinde, Akören - Fener - Kurfallı - Kabakça Mahallelerimizin kullandığı grup yolu olan, Karasinan mevkiindeki ana yolumuz, 5/6 aylığına da olsa trafiğe kapatılmıştır. Ana yolun kapanması ile mecburen bu yol, Fener Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'ne verilmiştir. Fakat Kuzey Marmara otoyol çalışması yapan kamyonlarında bu yolu kullanmaları sebebi ile Mustafa Kemal Caddesi, off road yolu gibi olmuştur. Öncelikle bu caddemizin temizlenerek kullanılır hale getirilmesi için desteğinizi rica ediyorum.

“HALKIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDURİYET İÇİNDE”
Köy ana yolumuzun kapatılması ile Akören yolu 12 km uzamış, mecburi yol ile de Fener köy yolumuz yoğunluktan, aşırı çamurdan ve çok bozulduğundan, halkımız ve öğrencilerimiz çok mağdur olmuşlardır. Çok yoğun kamyon trafiği ile kazalar artmış can güvenliği de tehlikededir. Ayrıca, dün bu yolu kullanan kamyonların yaptığı kaza ile yolumuz 4 saat trafiğe kapatılmıştır. Yaz sezonunda biçerdöverlerin ve traktörlerinde bu yola çıkacağını düşünürsek, bu yolu kullanıp köyler arası ulaşım nerdeyse imkânsız olacaktır. Ana yolun açılması ya da daha iyi bir çare düşünülmesi için çok acil önlemlerinin alınması hususunda bilgilerinize arz ederim.”

KUZEY MARMARA OTOYOLU KONULU ÖZEL TOPLANTI YAPILACAK
Önemli bir sorun haline gelen bu durumun çözüme kavuşturulması için sosyal medyanın gücünden faydalanan Eren, artı olarak Akören Mahalle Muhtarı Hüseyin Ergin ve Silivri jandarma ekipleriyle Akören yolu için toplantı gerçekleştirdi. Ergin, dün sabah İlçe Kaymakamı Ali Partal'ın aldığı randevu ile Karayolları Bölge Müdürü ile görüştü. Muhtarlar bugün Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelerek Kuzey Marmara yolunu yapan firma ile toplantı yapacak.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP