Muhalefet sorunları meclise taşıdı

Muhalefet sorunları meclise taşıdı

9.11.2017 12:59:02

Muhalefet meclis üyeleri Kasım ayı meclis toplantısında önerge çalışmaları ile ilçe genelinde yaşanan sorunları meclis gündemine yansıttı.

Silivri Belediye Meclisi'nin 06/11/2017 Pazartesi tarihine rastlayan Kasım Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 16.00'da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Muhalefet kanadı, uygulayıcıları yönlendirerek harekete geçirten önerge geleneğini devam ettirdi. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 4 madde karara bağlanırken, 1 madde ise ilgili komisyona havale edildi. Meclis toplantısına mazeretleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu'ndan Mümin Koçoğlu, Ünal Doğrul, Mehmet Bulut ve Zafer Bıyıklı, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu'ndan ise Rıfat Kutlu katılamadı.

AK PARTİ'DEN ‘VATANDAŞ SORUNLARI' İÇİN 3 ÖNERGE
Adalet ve Kalkınma Partili muhalefetin Kasım gündemine sunduğu önerge konuları aynen şöyle:
• Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan zaten yüksek olan kaldırımlar üzerinde bulunan dubalar yayaların yürümesini güçleştirmektedir. Vatandaşlarımızdan gelen istek üzerine kaldırım üzerindeki dubaların kaldırılması talep edilmektedir. İş bu önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
• Albay Yunus Dirik Caddesi'nde bulunan daha önceki meclis konuşmalarında Belediye Başkanımızın da bahsettiği üçgen binanın istimlak edilerek alt geçitte trafik sorununun çözüleceği ifade edilmişti. Bu konu hakkındaki gelişmelerden bilgi edinmeyi talep eder, önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.
• İlçemizde bulunan mahalle muhtarlık binalarımızın büyütülmesi ve çalışma şartlarına uygun hale getirilmesi, muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha etkin hizmet vermesini sağlayacaktır. Önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. Önergelerin tümü, oybirliği ile Başkanlık makamına havale edildi akabinde gündeme geçildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDESİ
•Gündemin birinci maddesinde ilçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi görüşülerek İsim ve Tespit Komisyonu'na havalesi gerçekleştirildi.

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ
• Gündemin ikinci maddesinde Kentsel Tasarım Komisyonu seçimi yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçim sonucunda AK Parti Meclis Grubu adına Metin Kaya ve Mustafa Türker, CHP Meclis Grubu adına Saadet Gençoğlu, Figen Yıldız ve Arzu Yalçınkaya seçildi.

• Gündemin üçüncü maddesinde belediyeye ait Silivri Selimpaşa Mahallesi, 54-55 pafta, 5734 nolu parselde kayıtlı 2 katlı binanın polis merkezi olarak tahsisi değerlendirildi. Tahsisin yenilenmesi hususu oybirliği ile kabul edildi.

• Gündemin dördüncü maddesinde belediye kadrolarında derece değişikliği görüşüldü. Belediye Meclisi'nce de onaylanan C12 Grubu cetvellerinde oluşturulan teknik hizmetler sınıfında dolu bulunan 4. dereceli istatikçi kadrosunun 3. derece olarak değişikliğinin yapılması oylamaya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

• Gündemin beşinci maddesinde Avrupa Birliği projeleri ve fonlara ortak olunması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Belediyenin hibe programlarından yararlanabilmesi için sunulan talep oybirliği ile kabul edildi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Yeni yönetim, Işıklar’ı ziyaret etti...
Sonraki »

YORUM YAP