Muhalefet ‘İletişim Hattı’ sorununu sordu

Muhalefet ‘İletişim Hattı’ sorununu sordu

2.10.2018 10:42:05

Vatandaşın belediyeye ilan edilen iletişim hattından ulaşamamasıyla ilgili AK Parti'nin soru önergesine cevap veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “180 bin nüfusa göre 350 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu ikili yapıdan en kısa sürede kurtuluruz inşallah” dedi.

Ekim meclisinde AK Parti'nin hazırladığı önergelerden bir diğeri Belediyemizin kullanmış olduğu 444 20 47 nolu iletişim hattına vatandaşların ulaşamaması hakkındaydı. “Vatandaşlar bu hattı ne zaman arasalar ulaşamadıklarını belirtmektedir. Mesai saatleri doğrultusunda hattın ulaşılır duruma gelmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep eder; iş bu önergenin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz” şeklindeki muhalefet önergesi Rıfat Kutlu, Tamer Şişman, Filiz Güler, Mustafa Saral, Mutlu Bozoğlu, Osman Umuç, Tuğba Alkaya, Yusuf Köroğlu, Metin Kaya, Mustafa Türker, Harun Tüfekçi ve Necati Gidici imzasıyla meclise sunuldu.
Söz konusu önergenin bilgi verilmesi amacıyla Başkanlık Makamına havale edilmesini oylamaya sunan Başkan Özcan Işkılar bir de şu şekilde açıklamada bulundu: “Bununla ilgili birkaç yönden çalışmamız var. Geçen Kaymakam beyle bir görüşmemiz esnasında sadece ETS kayıtlarında, yaz ayında 1 Milyon 130 bin telefon görüşme rakamı alınmış. Güvenlik açısından bunlar sürekli izleniyor.

IŞIKLAR: RESMİ NÜFUSUMUZ 180 BİN AMA İLÇEMİZDE 350 KİŞİ İKAMET EDİYOR
Bir de İSKİ ve BEDAŞ'tan abonelik bilgileri geliyor. Bizim tabela nüfusumuz 180 bin. Kaydı Silivri'de olmayıp burada ikamet edenleri şu anda saysak 350 bin civarı bir nüfus var; bunun yarısı kadar orana göre belediye organizasyonu söz konusu. İkili bir yapı çıkıyor ortaya. Biliyorsunuz devlet kişi başına İller Bankasından belediyelere pay ödüyor. Desteğin yarısını alarak, nüfusun tamamına hizmet sağlamak durumundayız. Hele yazın 42 km sahile gelen nüfusu düşünün.

“BİZİM GİBİ İLÇELERİN DURUMU ÇOK VAHİM”
Duyuyoruz devlet bir düzenleme hazırlığı içindeymiş. İnşallah gerçekleşir. Yeni düzenleme konusunda bir umut var. Yüzölçümüne, enerji ve su kullanımına göre değerlendirme yapılarak bu payların güncellenmesi konusunda bir çalışma olduğunu konuşuluyor. İnşallah hayata geçer. Çünkü bizim gibi ilçelerin durumu çok vahim. Hizmet burada veriliyor ama başka yerde tahsil ediliyor. Sözünü ettiğimiz düzenleme hayata geçirilirse daha dengeli bir yapıya kavuşmuş olacağız.
Yaz mevsiminde sıkıntı olması çok doğal. İki defa sistem değiştirdik. Bankalardaki gibi sıraya alsın diyoruz ama vatandaş bekleyecek. Çok yoğun bir arama trafiği var. İnternet üzerinden bütün bilgileri veriyoruz. İmar affı sürecinde ayrı bir sıkıntı yaşadık. Çünkü çok ciddi bir talep var. Vatandaş imar affından faydalanmasa bile kendi durumunu sormak için arıyor. Arazi mükellefiyeti sayımız 600 bin civarında, hatta geçmiş bile olabilir. Bunların yüzde 10'u arasa günde kilitlenmeyecek sistem yok. 31 Ekim'e kadar imar affı yoğunluğunu yaşayacağız. Yine de sıkıntıların yaşanmaması için gerekli önlemler alınacak, çözeceğiz inşallah.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP