MHP Grup Sözcüsü Aşkın teşekkür etti

MHP Grup Sözcüsü Aşkın teşekkür etti

5.07.2022 15:45:17

MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, yaptığı konuşmada anlamlı günlere değindi ve yapılan hizmetleri sıralayarak teşekkür etti.

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, konuşmasına Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak başladı ve “1 Temmuz 1926'da kabul edilen Kabotaj Kanunu'nda "daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir." Bu nedenle bağımsızlığımız açısından önemi çok büyüktür. Türkiye'nin karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiğimiz gün olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun” dedi.
AŞKIN'DAN PLAJ TEŞEKKÜRÜ
Aşkın konuşmasına hizmet teşekkürler ederek şöyle devam etti: “Deniz denilince, bildiğiniz üzere Silivri'miz 42 km sahil şeridine sahip bir ilçemiz. Fakat maalesef vatandaşlarımız bu kadar uzun sahil şeridi olan bir ilçede sağlıklı, hijyen şartlarında, konforlu bir şekilde denizimize girebilecekleri, güneşlenebilecekleri, zaman geçirebilecekleri ve en önemlisi sosyal belediyecilik anlayışı ile işletilen plajlara sahip değildi ta ki günümüze kadar. Silivri Belediyemize Silivri'mize öncülük ederek kazandırmış olduğu Kumluk Mevkii ve Selimpaşa Kadınlar Plajı için çok teşekkür ediyorum.
Ne zaman kadınlarımızla bir araya gelsek kadınlarımızın birkaç talebinden biri de kadınlar plajı oldu bu güne kadar. Karma plajlara girmeyi tercih etmeyen ve bu nedenle de yüzmek ve güneşlenmek imkanından mahrum kalan kadınlarımızın da bu mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında kadınlar plajı diğer plajlara göre bir kat daha kıymet arz ediyor. Bu nedenle de talepleri yerine gelen kadınlarımız adına başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
“İLK CANLI HAYVAN PAZARINA 6 AYDA KAVUŞTUK”
Hizmetlerden bahsedince İstanbul'da belediye eliyle yapılmış ilk canlı hayvan pazarı olma özelliğini taşıyan 6 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan hayvan pazarımızın açılışını da geçtiğimiz ay gerçekleştirdik. Özellikle Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımız hijyen ve konforlu şartlarda hayvanını satma imkanına kavuşmuş oldu. Bu kıymetli hizmet için de Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Yine Selimpaşa'mızda 7000 m2 bir alanda faaliyet gösterecek Kapalı Pazar Alanımızın 7 Haziran'da temeli atıldı. Burası sadece bir Pazar alanı olarak kullanılmayacak. Sosyete ve antik pazarlara da evsahipliği yapacak. Aynı zamanda doğa dostu bir pazar yeri olan bu yatırımda Belediyemiz kendi elektriğini üretecek ve yağmur suları da 150 bin tonluk bir depoda toplanacak olup park ve bahçelerde sulamada kullanılacak.
Yine Hazır ayında Selimpaşa'da Atık Getirme Merkezi'nin de açılışı gerçekleştirildi. Doğa dostu bu hizmetler için Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Malumunuz olduğu üzere yaz demek hasat zamanı demek. Değirmenköy'de yapılan hasatla çiftçilerimize dağıttığımız tohumlardan elde edilen verim rekoru bizleri çok mutlu etti. Tüm çiftçilerimizin 26 Temmuz Hasat Bayramını şimdiden kutluyor bol, bereketli hasatlar diliyoruz.”
15 TEMMUZ ŞEHİT VE
GAZİLERİ ANILDI
Önemli gün ve olaylara değinerek sözlerini sürdüren Aşkın, “15 Temmuz: Demokrasi ve Milli Birlik Günü 15 Temmuz 2016'da ülkemizde yaşanan Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybederek şehit olan ve yaralanarak gazi olan vatandaşlarımızı anmak için ilan edilen 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü vesilesiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum.
GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Gazeteciler ve Basın yayın organları halkı bilgilendirme noktasında çok önemli bir kamu görevini yerine getirmekte. Yaptıkları görev çok değerli ve çok kıymetli. Günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan yerelden ulusala tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.
“GEÇMİŞ OLSUN”
İlçemizde birkaç bölgede yangınlar meydana geldi maalesef. Yangınlar nedeniyle de zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.
İREM KURT'A BAŞARILAR
Milli gururumuz İrem Kurt'a katılacağı müsabakalarda başarılar diliyorum.
“ÜZÜNTÜYLE ANIYOR ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”
2 Temmuz Madımak ve 5 Temmuz Başbağlar'da hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha üzüntüyle anıyor, Allahtan rahmet diliyorum.
“RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN”
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Türk Sinemasının unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet diliyor. Yine Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ı, Kartal Tibet'i vefatlarının yıldönümünde rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Yine Büyük Türk tarihçisi, Türkolog ve Siyasetçi Ordinaryüs Profesör Zeki Velidi Togan'ı, Batı Trakya'da Türklüğün savunucusu Dr. Sadık Ahmet'i rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümünde, başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
“LOZAN ANTLAŞMASI'NIN 99. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM”
Milli Mücadele'nin sonunda Türkiye'nin bağımsızlık senedi olan Lozan Antlaşması'nın 99. yıl dönümünü kutluyorum.
“SAĞLIKLI BAYRAMLAR DİLİYORUM”
Bayramlar berekettir, umuttur diyor bu vesile ile şimdiden tüm İslam Aleminin mübarek Kurban bayramını kutluyor, sağlıklı bayramlar geçirmemizi temenni ediyorum.
Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP