Barlas: Yetki bir an önce ilçe belediyesine verilmeli

Barlas: Yetki bir an önce ilçe belediyesine verilmeli

5.07.2022 15:48:48

Temmuz Meclisinde AK Parti Grubu adına konuşan Sami Barlas, Daimi Canlı Havan Pazarı için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederken, Çatalca'daki mezbaha sürecine ilişkin gelişmeleri paylaşıp “İBB yetkiyi bir an önce Silivri Belediyesi'ne vermeli” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasında önemli günler ile gelişmelere değindi.
“KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Barlas şöyle konuştu; “Kabotaj Bayramı; 1 Temmuz Türkiye'nin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği Kabotaj Bayramı kutlu olsun. Barbaros Hayrettin Paşa'nın dediği gibi “Denizlere hakim olan Cihana hakim olur.”
“BU MİLLET 15 TEMMUZ'DA YAPILANLARI UNUTMAYACAK”
15 Temmuz Demokrasi Bayramı; İçimizdeki hainlere göz açtırma. Bu yüce millet 15 Temmuz'da yapılanları hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun.15 Temmuz kahraman Türk milletinin demokrasi bayramıdır. Kutlu olsun. Hain 15 Temmuz darbe girişiminde ölen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.
“BAYRAMLAR, BEREKETTİR, UMUTTUR, ÖZLEMDİR”
Kurban Bayramı; Kurban Bayramı, Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlara niyettir. Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz günlerdir. Bu vesileyle Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, keseceğimiz kurbanların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.
“TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ MESLEK İLKELERİNE BAĞLI GÖREV YAPAN GAZETECİLERİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Gazeteciler ve Basın Bayramı; Tarafsız ve bağımsız, meslek ilkelerine bağlı, temel hak ve özgürlükleri gözeterek görev yapan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun… Ahirete intikal etmiş tüm gazeteci arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ahirete intikal etmiş gazetecilerimizin isimleri bölgemizdeki parklara verilirse çok iyi olur diye düşünüyoruz.
“HUKUKÇULAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUZ”
Dünya Hukukçular Günü; Tüm hukukçuların ve hak eşitlik anlayışına önem veren tüm vatandaşlarımızın 10 Temmuz Dünya Hukukçular gününü kutluyoruz.
“DOĞA KORUMA GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Doğa Koruma Günü; Mevcut ve gelecek nesillerin refahını sağlamak için hepimiz hem çevremizi hem doğal kaynaklarımızı korumak ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmek zorundayız. 28 Temmuz Dünya Doğa Koruma Günü kutlu olsun.
“VATAN SİZE MİNNETTAR”
KKTC Barış Harekatı; 20 Temmuz 1974… Bu kutlu zaferde emeği olan herkes var olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 48. Yılı'nda şehitlerimizi, rahmetle anıyoruz. Gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Dönemin hükümeti Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan hocayı rahmetle anıyoruz. Vatan size minnettar.
“BAĞIMSIZLIĞIMIZ VE EGEMENLİĞİMİZİN TESCİLİ”
Lozan Antlaşması; Eşsiz bir istiklal mücadelesinin ardından kazanılan bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin tescili 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması'nın 99. yılında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.
“BEREKETLİ BİR YIL DİLİYORUM”
Hasat Bayramı; Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında alın teri olan çiftçilerimizin 26 Temmuz Hasat Bayramı kutlu olsun. Bol ve Bereketli bir yıl olmasını dilerim.
“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”
Hicri Yılbaşı; 30 Temmuz Bütün İslam Dünyasının 1442 Hicri Yeni Yılını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.
“BİRLİK
BERABERLİĞİMİZİ
BOZMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
Madımak Olayı; Üzerinden 29 yıl geçse de kaybettiğimiz canlarımızın acısı dün gibi içimizde…
2 Temmuz'da Madımak'ta, 5 Temmuz'da Başbağlar'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.
“ALLAH RAHMET EYLESİN”
Elim bir trafik kazası sonucu Ortaköy mahallemizde yaşayan Fatih Koç kardeşimizi kaybettik. Kardeşimize Allah'tan rahmet, Koç Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Belediye çalışanımız Ebru İlgün'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.
Silivri'mizin kıymetli ağabeyi değerli gazetecimiz İrfan Ermiş'İ rahmetle anıyorum.
Silivri'mizde ikamet etmiş olan sinemamızın değerli büyüğü Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet diliyorum.
İREM KURT'A BAŞARILAR
Silivri'mizin Gururu Milli Tenisçi kardeşimiz İrem Kurt'u bizlere yarattığı gurur sebebiyle tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyorum.
BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
İstanbul ilçelerinde bir ilk olan canlı hayvan satış yeri için çiftçilerimiz adına Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ederiz.
“YETKİ BİR AN ÖNCE İLÇE BELEDİYESİNE VERİLMELİ”
Mezbaha konusuyla alakalı İBB ile bir görüşme yaptım. Görüşme neticesinde Çatalca'daki mezbahanın ihalesinin iptal edildiğini, tekrar bir ihale sürecinin yaşanacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Belediye Başkanımızın dediği gibi bir an önce yetkinin ilçe belediyesine verilip çözüm noktasında yol kat etmemiz gerekiyor. Burada hakikaten sıkıntılı bir süreç yaşayacağız ve ne zaman biteceği belli değil.
“BÖYLE POLEMİKLERE GİRMEYELİM”
Cumhur İttifakı olarak İBB'ye buğday alımı için7.05 TL'den borçlanma yetkisi verdik. Tarım Bakanlığımızın açıkladığı 7.45 rakamı sonrasında, İBB de fiyatı 7.45'e çekti. “Tarım Bakanlığı bizi takip etsin” demişti arkadaşlar. Kimin kimi takip ettiği belli, bundan sonra böyle polemiklere girmeyelim. İBB'nin yaptığı alımı saygıyla karşılıyorum çünkü çiftçimiz adına güzel bir uygulama yapıyor. Cumhur İttifakı oylarıyla Dodurga'da Hasan Hüseyin Kaşıkçı Belediye Başkanı seçildi. Kendisine başarılar diliyorum.” Sevginar SALİ

YORUM YAP