Mertöz: İş kaygınız olmasın

Mertöz: İş kaygınız olmasın

13.12.2019 10:14:21

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Alan Bölümü öğrencilerini ağırlayarak, ekibiyle birlikte Teknik Eğitim veren ve çalışma alanını gezdiren Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, gençlere “Siz meslek liseliler bizim için önceliklisiniz, iş kaygınız olmasın” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Odası arasındaki Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi kapsamında 25 Ocak 2019 tarihinde imzalanan, eğitim programlarının sektörlerle birlikte tasarlanması ve mezunların niteliğinin artırılması için hazırlanan iş birliği protokolü çalışmaları ilçemizde sürüyor. Protokol kapsamında pilot okul seçilen Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi Yürütme Kurulu tarafından belirlenen çalışma programı takvimi çerçevesinde dün Mesan Kilit'in ev sahipliğinde Teknik Eğitim Gezisi gerçekleştirdi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz ekibiyle birlikte, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Alan Bölümü öğrenci, şef ve öğretmenlerini ağırladı. 

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş'ın da davet edildiği Teknik Eğitim Gezisinde Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürsel Ergün, okulun Müdür Baş Yardımcısı Alptekin Seğmen ve Teknik Müdür Yardımcısı Halilcan Gülten de öğrencileri yalnız bırakmadı.

Okul öğretmeninin yanı sıra Mesan Kilit Üretim Şefi Makine Mühendisi Sercan Üren tarafından yapılan sunumda İş Güvenliği, Mesan Üretim Birimleri ve Ölçüm Sistemleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Sunumun ardından Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, öğrencilerle bir araya geldiler.

 

MERTÖZ: SİZLER BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİSİNİZ, İŞ KAYGINIZ OLMASIN

Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, sunumda yer alan bilgilerle ilgili öğrencilere sorular sordu ve onların merak ettikleri konularda açıklama yaptı, 45 yıllık çalışma hayatı tecrübelerini paylaştı ve kendilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Firma olarak çalışanlarının memnuniyetini birinci sırada tuttuklarını, ürünlerinin kalitesinden ödün vermediklerini dile getiren Mertöz, bunların üretim başarılarına da Türkiye'de Birincilik, Avrupa'da Üçüncülük ve Dünya'da Beşincilik olarak yansıdığını dile getirdi. Rıdvan Mertöz, sıcak, samimi, babacan tavırlarıyla gençlerin sempatisini hemen kazandı.

Değerli iş insanı Rıdvan Mertöz, “Silivri Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanımız Hakan Kocabaş da aramızda. Sizler bizim için o kadar kıymetlisiniz ki, İnsan Kaynakları Müdürümüz, üç Makine Mühendisimiz, öğretmenlerimizle birlikte daha faydalı olabilmek için bir aradayız.  Severek çalışın, kitap okuyun, araştırın. Gerekli donanımı kazanın. İş hayatınızda disiplinli olun. 45 Yıllık çalışma hayatımda Cumartesi günleri dahil çalışma mesaim 10 saattir. Çalışan demir paslanmaz, ışıldar. Spor gibi geliyor. Üniversiteyi kazanamadığınızda da üzülmeyin. Bizler siz meslek lisesi öğrencilerine okul döneminde el uzattığımız gibi, mezun olduğunuzda da sizlere öncelik tanıyoruz. İş kaygınız olmasın.”

 

Okul Müdürü Gürsel Ergün ve öğretmenler, yoğun çalışma tempolarına rağmen zaman ayırıp, okulda verilen eğitimi destekleyen ortamı öğrencilerine sağladıkları için Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş'a teşekkür ettiler.

Teorik bilgilerinin sunumunun ardından, Mesan Kilit fabrikasının üretim birimleri gezildi. Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş da öğrenci ve öğretmenlerine eşlik etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP