MEKTEBİM VE ESEN İBAK KARDEŞ OLUYOR

MEKTEBİM VE ESEN İBAK KARDEŞ OLUYOR

30.10.2017 10:07:11

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Eğitimi Merkezi, Mektebim Okulları Kurucusu ve Ümit Kalko Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko'yu ağırladı. Kalko,
kuruma gerçekleştirdiği tanışma ziyaretinin ardından “Burası, çok kıymetli öğrencileri olan, büyük hassasiyet gösterilmesi gereken çok özel bir okul” diyerek duygularını paylaştı.

Mektebim Okulları Kurucusu ve Ümit Kalko Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, okul gönüllüsü İnci Aydar'ın daveti üzerine dün Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Eğitimi Merkezi'ne ziyarette bulundu. Kalko'ya Vakıf yetkililerinden Didem Karataş, Mektebim Okulları Silivri Kampüsü Yöneticileri Aysun Kurt, Oğuzhan Hasdoğru, Tuğba Caner ve diğer yetkililer de eşlik etti. Aydar'ın yanı sıra Okul Müdürü Nazım Öztürk, Müdür Yardımcıları, öğretmenler Kalko ve beraberindekileri karşıladı.
Kalko'ya okulun bölümlerini gezdiren yöneticiler, sınıfları gösterdi, öğrenci ve öğretmenlerle tanıştırdı. Rehabilitasyon havuzu ve bahçedeki sera yerinde görüldü. Kalko ve çalışma arkadaşlarına, okulun Yeme İçme Atölyesinde öğrenciler tarafından hazırlanan öğle yemeği ikram edildi.

ACİL İHTİYAÇLAR KONUSUNDA KALKO'DAN TAM DESTEK
Samimi ortamda geçen sohbette, Ümit Kalko okulun acil ihtiyaçlarını sordu ve Vakıf olarak destek olmak istediklerini ifade etti. Yetkililer de acil olarak güvenlik açısından büyük önem arz eden ama şu an kayıt yapmayan, yenilenmeleri gereken kameralar ve seranın fiziksel şartlarını öne sürdüler.
Kalko, Mektebim Okulları ve Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Eğitimi Merkezi'nin kardeş okulları için protokol oluşturulması, kameralarla ilgili keşif yapılarak alt yapının hazırlanması, seranın yenilenmesi ekilecek tohumların sağlanması için talimat verdi ve 15 gün içinde tamamlama sözü verdi.
Kalko, Esen İbak'ın çok özel bir okul olduğunu ve ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, öğrencilerin çok kıymetli olduğunu paylaştı.

KALKO: İLK ÖNCELİĞİMİZ; EĞİTİM, SONRA SOSYAL SORUMLULUK, KÜLTÜR VE SANAT
Kalko, Ümit Kalko Vakfı'nın kuruluşunun tamamlanmak üzere olduğunu ve ilk önceliğinin eğitim ve dezavantajlı kesim olduğunu paylaştı. İkinci önceliklerini; sosyal yardımlaşma, kültür ve sanat şeklinde ifade eden Kalko, sadece Silivri'ye sınırlı kalmayacaklarını, Türkiye geneline yöneleceklerini, Kars'taki ailesi adına yaptırdığı Anadolu Lisesi'nin yanı sıra köyüne okul ve öğretmenlerine lojman yaptıracaklarını anlattı.
Ayrıca Köy Okulu Projelerini Silivri'de uygulayarak, bazılarını restore bazılarını ise yıkıp yeniden yapacaklarını paylaştı. Kalko, spora bundan sonraki desteklerini Amatör Takımlarına ağırlık vererek devam edeceklerini ve sosyal sorumluluk odaklı çalışacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Yolçatı'da bir genç tarafından kurulan spor kulübünü ziyaret ederek acil ihtiyaçlarını gidermek istediğini, A'dan Z'ye onlara destek olarak kendilerini tüm Türkiye'ye duyurmak istediklerini paylaştı.

“SİLİVRİ'YE VEFA, VATANIMA GÖREV BORCUMU ÖDÜYORUM”
“Çok çalışıp para kazanabilirsiniz. Bu bazen sizi tatmin etmeye yetmez. Ben haftada bir günümü vakıfta çalışarak geçirmek istiyorum. Silivri'ye vefa, vatanıma görev borcumu böyle ödemeyi tercih ediyorum” diyen Kalko, hayır işlerine devam etme kararlılığını aktardı.

“TÜM KESİMLERE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ”
“Siyaset üstü bir vakıf kuruyoruz. Ben zaten siyasetin içinde değilim. Tüm kesimlere eşit mesafede olacağız. Nasıl destek olarak katma değer verebiliriz onu sağlamaya çalışacağız” diyen eğitimci işadamı, sosyal sorumluluk duyarlılığını sürdürmek isteyini paylaştı.

AYDAR'DAN KALKO'YA TEŞEKKÜR
İnci Aydar, davetine icabet eden ve özel çocuklar tarafından da sıcak karşılanan Kalko'ya ilgisi, duyarlılığı, desteği için kendi adına, eğitimciler ve veliler adına çok teşekkür etti.
Okul Müdürü Nazım Öztürk, de Kalko ve ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, destekleri için teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP