Mektebim’den LYS 2 değerlendirmesi

Mektebim’den LYS 2 değerlendirmesi

20.06.2017 10:09:45

Mektebim Okulları eğitimcileri, 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı 2'nin sorularını değerlendirdi.

2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınav maratonu başladı. Üniversite adayları, bu sınavlarda ter döküyor. Mektebim Okulları eğitimcileri, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını yorumladı.

PETEKÇİ: TÜM MEFREDATI TARAYAN BİR SORU DAĞILIMI YAPILDI
Fizik Bölüm Başkanı Demet Ulusoy Petekçi, sorulara şu sözlerle değindi: “Sınava giren öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda soruların, MEB'in kazanım içeriklerine uygun olduğu, tartışmalı, müfredat dışı sorunun gelmediği, çalışan öğrencinin yapabileceği orta zorlukta bir fizik sınav hazırlanmıştır.
Bu sene ilk kez açık uçlu sorularla karşılaşan adaylar için fizikte sürat kavramı sorulmuş olup genel anlamda biraz daha bilgiyi sözel olarak sınayan, tüm müfredatı tarayan bir soru dağılımının yapıldığı bir sınav olduğu anlaşılmaktadır.”

DUMAN: DÜZENLİ ÇALIŞANLARIN CEVAPLAYACAĞI SORULAR SORULDU
Kimya Bölüm Başkanı Oya Duman, Kimya soruları ile ilgili şunları söyledi: “Sınava giren öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucunda kimya sorularının geçmiş yıllarla konu dağılımı açısından uyumlu olduğu görülmüştür. Bilgiyi ve yorumu birlikte kullanacakları sorular sorulmuştur. Sınav öğrenciler tarafından geçen yıllara kıyasla biraz daha zor bulunmuştur. Düzenli çalışan öğrencilerin cevaplayacağı sorular sorulmuştur. Açık uçlu soru kolaydır. İşlem gerektiren sorular sorulmuştur. Organik kimya sorularının zor olmadığı görülmüştür.”
Biyoloji Bölüm Başkanı Tülay Göncüoğlu, çıkan sorular hakkında şu düşüncelerini paylaştı: “17 Haziran 2017 cumartesi günü düzenlenen LYS biyoloji testi sorularının genel olarak kolay olduğu belirtildi öğrenciler tarafından. Müfredat dışı bir soru yoktur. Sorular beklenildiği gibi daha çok sistemlerden gelmiştir. Diğer sorular ise YGS konuları ağırlıklıdır. Sistem soruları bilgiye dayalı olduğundan çalışan öğrenciler kolaylıkla yapmışlardır. Bu yıl da biyolojide sürpriz yapılamadı ve kolay bir testle karşılaştı öğrenciler.”
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Liderim Anaokulunda renkli etkinlikler
Sonraki » YERELDEN

YORUM YAP