Mektebim’de yeni dönem, yeni kampüs

Mektebim’de yeni dönem, yeni kampüs

20.09.2017 14:46:31

Yeni eğitim öğretim dönemini Silivri'de Mektebim'in yeni kampüsünde açan okulun kurucusu Ümit Kalko, “Çocuklarımıza yeterli akademik desteği sağlayacağız, sportif, kültürel, sosyal alanlarda da destek sunacağız ama mutlaka ve mutlaka, olmazsa olmaz vatanını, milletini seven, Atatürk'ümüzün koyduğu çağdaş, muasır medeniyetleri hedef edinmiş, milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir nesil yetiştirmeyi temenni ediyorum” dedi.

Mektebim Okulları, yeni eğitim öğretim yılına yeni kampüs binalarında merhaba dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra okulun kurucusu Ümit Kalko, öğrenci ve velilere seslendi.

KALKO: BÜYÜK BİR AİLE OLDUK
Kalko, açılış konuşmasında duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Yeni eğitim-öğretim yılımız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Hepiniz hoş geldiniz. 2011 yılında temelleri atılmış bir eğitim kurumuyuz, 2012 yılında Balkan Koleji'ni devralarak Mektebim Silivri adımını attık. O zamanki şartlarımız onları gerektiriyordu. Çok çalışıp çok emek verdik. Büyük bir aile olduk. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızın da desteğiyle Mektebim o zamanlar bir kampüsken, şu anda 52 kampüse, 30 bin öğrenciye, 6 bin çalışana ve 165 okula ulaşan büyük bir eğitim kurumu oldu. Silivri'deki kampüsümüz yaklaşık 12 bin m2 alana sahip. İçinde çocuklarımızın yeteneklerini keşfettikleri alanları geliştirebilecekleri sosyal ortamlara sahip. Özellikle Silivri'mizin en büyük konferans salonuna, kapalı spor salonuna, buz pateni alanına, yarı olimpik yüzme havuzuna, tenis kortu alanlarına sahip.

“İYİ BİR EĞİTİM HER ZAMAN İÇİN İYİ BİR EĞİTİM ORTAMINDA VERİLİR”
Biz eğitimciler olarak şuna çok önem veririz; iyi bir eğitim her zaman için iyi bir eğitim ortamında verilir. Mektebim kampüsü siz öğrencilerimiz için tasarlandı. İnşaatımızın bütün süreçlerinde desteklerini bizlerden esirgemeyen Sanat Grubu'na, Mimarımız Kartal Bey'e, Müteahhitlerimiz Şenol bey ve Nuran Sancak hanımefendiye, resmi işlerimizi sürdüren Dilek hanıma ve isimlerini sayamadığım tüm emekçi kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

“BU SÜREÇLER SİZLERİ
TEDİRGİN ETMESİN”
Sayın Cumhurbaşkanımız TEOG sisteminin kaldırılmasıyla ilgili bir beyanatta bulundu. Akabinde Cumartesi günü itibariyle Cumhurbaşkanımız Başbakanımızla bir görüşme yaparak TEOG'un kademeli olarak kaldırılmasıyla ilgili bir görüş beyan ettiler. Öncelikle bu süreçler sizleri tedirgin etmesin. Her değişiklik geleceğimizin daha sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için yapılacaktır.
Eşit eğitim standartları olmadığı müddetçe sınav kaçınılmazdır. Ancak sadece akademik olarak yapılan bir sınav, çocuklarımızın geleceğe hazırlanabilmesi için çok sağlıklı değil. Çocuklarımızı sınava hazırlanan bir nesil mi, yoksa yaşama hazırlanan bir nesil olarak yetiştirelim? Eğer yaşama hazırlamak istiyorsak sadece akademik başarıyı ölçen bir sınav yetmez. Mutlaka ve mutlaka sosyal, kültürel, sportif alanlarda da becerilerini geliştiren ve ön plana koyan sınavlardan geçmemiz gerekmekte. Bu bağlamda umarım sadece TEOG değil, üniversite giriş sınavlarında da birkaç sınava bağlı kriterler dışında daha geniş perspektifleri yapılmış çalışmalar görürüz. Mesele TEOG değil, anaokulundan başlayarak komple gözden geçirilme ve ciddi manada revize edilmesi gerekir ki işte o zaman bu tartışmalar gerçek amacını bulur. Önümüzdeki hafta Milli Eğitim Bakanımızla yaptığımız toplantılarda çalışmalarımızı kendilerine arz edeceğiz.”

“HEPİMİZ ÖNCE SİLİVRİSPORLUYUZ”

Öğrenciler arasında tuttukları takımlar ile ilgili yoklama yapan Kalko, “Hepimiz önce Silivrisporlu'yuz, sonra diğer takımları tutacağız. Hep beraber destek olmaya devam edeceğiz” mesajını da verdi.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN BİN NESİL YETİŞTİRMENİZİ TEMENNİ EDİYORUM”
Kalko konuşmasını şöyle noktaladı: “Tekrardan yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımıza tabi ki de yeterli akademik desteği sağlayacağız, sportif, kültürel, sosyal alanlarda da destek sunacağız ama mutlaka ve mutlaka, olmazsa olmaz vatanını, milletini seven, Atatürk'ümüzün koyduğu çağdaş, muasır medeniyetleri hedef edinmiş, milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir nesil yetiştirmeyi temenni ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.”

Ümit Kalko'nun konuşmasından sonra Mektebim Okulu'nun eğitim kadrosu tanıtıldı, ilk eğitim öğretim gününe özel öğrenciler şiirler okudu, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Açılış töreni Ümit Kolko'nun, öğrencileri sınıflara uğurlamasıyla son buldu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP