Mehmet Mert yeniden İGD başkanlığına seçildi

Mehmet Mert yeniden İGD başkanlığına seçildi

7.04.2021 16:38:31

İstanbul Gazeteciler Derneği olağan kongresinde Mehmet Mert yeniden İGD Başkanı seçilerek güven tazeledi.

İstanbul Gazeteciler Derneği geçtiğimiz yıl covid salgınından dolayı ertelenen olağan kongresini gerçekleştirdi. Kaya Milenyum AVM Zemin Kat N0:06 Beykent-Büyükçekmece adresinde bulunan dernek merkezinde yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Tuncer Dağ, katip üyeliklerini ise; barış Emregül, Mustafa Küpeli ve Şenay Badur üstlendi.

MERT: GAZETECİLİK FEDAKARLIK GEREKTİREN ULVİ BİR SORUMLULUK

İGD üye gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede konuşan İGD Başkanı Mehmet Mert, “Gazetecilik ayrıcalıklı bir meslek olmakla birlikte, fedakarlık gerektiren ulvi bir sorumluluk. Önce parayı düşünenler başka iş yapmak zorundalar. Gazetecilik gibi duruş ve tavır gerektiren mesleklerde para en son gelir akıllara” dedi.

İGD Başkanı Mehmet Mert derneğin faaliyetlerini özetledikten sonra “Faaliyetlerin gerçekleşmesi için desteklerini her zaman yanımda bulduğum, çok saygıdeğer 26 kişilik Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ediyorum… Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz...” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Mert devamında, “Sevgili arkadaşlar, gazetecilik bir bilim dalıdır. Sadece para kazanmak, geçimini sağlamak için yapılacak bir meslek değildir. Tabi ki her işte insanın yaşamasını sağlayıcı etkenler de gerekiyor. Ancak gazetecilik gibi mesleklerde paradan ve maddiyattan öncelikli değerler vardır.

Gerçeklerin peşinden koşmak, haksızların karşısında olmak, halkı bilgilendirmek ve doğru yönlendirmek özgür ve bağımsız habercilik yapmak, kamu mallarını korumak, doğrudan, haklıdan, etik değerlerden yana tavır almak gibi değerler vardır. Bütün bu değerler uğruna yaşamını yitiren tüm meslek büyüklerimi huzurlarınızda saygı ile anmayı bir borç biliyorum. Bütün bunları yapmadan sadece para kazanmayı düşünenler varsa lütfen başka meslek seçsinler. Gazetecilik gibi duruş ve tavır gerektiren mesleklerde para en son gelir akıllara.

İstanbul Gazeteciler Derneği, mesleki dayanışmayı ve paylaşmayı arttırıcı girişimlerle meslektaşlarımızın daha sağlıklı ortamlarda ve daha verimli şartlarda mesleklerini sürdürmeleri için mesleki eğitime ağırlık vererek evrensel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” diyerek açıklamalarını tamamladı.

TEK LİSTE İLE SEÇİM YAPILDI

İGD Başkanı Mehmet Mert'in konuşmasının ardından faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilirken divana sunulan tek liste ile seçimlere gidildi.

YENİ YÖNETİM

Yapılan genel kurul sonrasında 3 yıl süre ile görev yapacak İstanbul Gazeteciler Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

İGD YÖNETİM KURULU

1- Mehmet Mert, 3- Hasan Hınıslı, 2- Mustafa Dolu, 4- Hüseyin Çetiner, 5- Celal Karali,

6- Remzi Tanış, 7- Müge Cesur Özmen, 8- Tolga Öztürk, 9- Sibel Gülersöyler, 10- Emre Baktıroğlu

11- İlke Duyan, 12- Aykut Kaya, 13- Fatma Sarıbıyık, 14- Müge Yücetürk

İGD DENETİM KURULU

  • Emin Beyaz, 2- Turan İşcan, 3- Osman Köse, 4- Hakan Songur, 5- Kemal Aydın, 6- Tuncay Peker,

İGD DİSİPLİN KURULU

1- Mustafa Küpeli, 2- Kadir Çetin, 3- Çetin Yılmaz, 4- Zerrin Akbulut, 5- Yakup Tezcan, 6- Münevver Metin

YORUM YAP