Medeniyetimize yön veren şehirlerden: Konya

Medeniyetimize yön veren şehirlerden: Konya

16.03.2019 10:01:32

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Medeniyetimize Yön Veren Şehirler” adlı proje kapsamında Konya'yı tanıttı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Medeniyetimize Yön Veren Şehirler” adlı projesi kapsamında Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanıp 14 Mart 2019 tarihinde sunulan programda Konya tanıtıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürü Erdal Aslan, okul yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Hoşgörünün, kardeşliğin, Mevlana´nın, Nasrettin Hoca´nın ve daha nice zenginliğin şehri Konya, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı programda çeşitli etkinliklerle tanıtıldı.
Programda Nasrettin Hoca bir skeçle anlatılırken Mevlana ile ilgili bölümde semazen gösterisi eşliğinde Edebiyat Öğretmeni Mahmut Semerci tarafından "Etme" şiiri seslendirildi. Büyük beğeni toplayan etkinliğin önemli bir parçasını Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran´ın Konya müziği hakkındaki sunumu ve türkü dinletisi oluşturdu.
Etkinlik bitiminde kısa bir konuşma yapan İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Konya tanıtım programında emeği geçen okul yönetimini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.
Ev sahibi Okul Müdürü Sayın Musa Kalay tarafından bütün misafirlere Konya´nın yöresel yemeği etli ekmek ikram edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP