Sevginar Sali

Meclisimiz

Bu bir itiraftır… Enteresan şekilde tanış olduğumuz, zaman içinde diyaloğumuzun ilerlediği bir büyümüz var. Gerek mesleki gerek entelektüel birikimi o kadar derin ki, insan kendini onun yanında komplekse kapılmaktan kurtaramıyor. Diyaloğa çok açık ve müsait olmasına karşın, geçenlerde düşünürken, içten içe karşı karşıya gelmekten kaçınırken yakaladım kendimi. Bana zerre kadar şey katmayan insanlar için harcadığım vakitleri düşündüm, böyle bir insanla konuşmak ve görüş ile deneyimlerini dinlemek için benim şartları zorlamam gerekir normalde. Ufkunuzu açan, bilgilerinizi çoğaltan insanlar yerine niye aksi yönde seyrettiğimizi düşündünüz mü hiç?! Kendim için acı bir itirafta bulunacağım şimdi size. Çünkü böyle insanlar bana bildiklerimin sınırlarını ve yetersizliğini gösteriyor. Daha okunacak çok kitap, edinilecek çok bilgi, yaşanacak çok tecrübe, kazanılacak birçok başarı varken yavaş seyrettiğimi, geride kaldığımı ya da daha kötüsü yerinde saydığımı hissettiriyor…
“Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” yapıyorum… Ortalamanın üzerinde entelektüel birikime sahip insanlara daha hoşgörülü, hatta imtiyazlı davranmamız gerek. Bilgi ve deneyimler toplumların ilerlemesi için çok faydalı şeylerdir. Son derece değerli bir şey olan zeka ve bilgiyi, sıradan insani kusurlara kurban etmeyin.
Bunu yerel yönetimler alanında da bugün bayramı olan basın için de düşünebilirsiniz… Ben meclis üyeleri özelde ayrıntılandıracağım… Başarılı bir insan olmanız için sadece bir alanda ilerlemeniz yeterli gelmez. Genişleyen alan bilgisi, yaptığınız işteki başarıyı temellendirir, daha sağlam şekilde geliştirir.
Bu dönem meclis üyesi olarak tanışıp, daha yakından bilme fırsatı yakaladığımız Celalettin Yazıcı ve Salim Çavdar'dan Silivri önümüzdeki dönemde de faydalanma fırsatını kaçırmamalı. Meclise girmek için kendini yırtan ya da kendi koşullarında yırtmak için bulunanlar ile değil emek harcayan, işinden gücünden ciddi fedakarlık yapmayı göze alanlar Silivri'ye gerçek anlamda hizmet edebilir.
Celalettin Yazıcı ile her söyleşimizde engin bilgi birikimine bir kez daha hayran kalıyorum.
Salim Çavdar'ın sessiz ve derinden, büyük bir disiplin içinde üstlendiği sorumlulukları, yerine getirmesi de ayrıca örnek alınmalı, takdiri hak eden bir duruş sergiliyor.


İyi haftalar herkese...

YORUM YAP