Mayıs Ayı Meclisi II. Birleşimi yapıldı

Mayıs Ayı Meclisi II. Birleşimi yapıldı

11.05.2019 09:20:12

Silivri Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşimi'nde görüşülen gündem maddelerinin tümü oy birliğiyle kabul edildi.

Silivri Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşiminin I. Oturumu, 10 Mayıs Cuma günü, 10.00'da, Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve meclis üyelerinin 12 Mayıs Pazar günü idrak edeceğimiz Anneler Günü ve bu yıl 100. yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı temennilerinin ardından başladı. Görüşülen 6 gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLAR
-Gündemin 1. maddesinde görüşülen ilçemiz sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarına yardım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Yukarıda incelememiz kısmında belirtilen sıkıntılardan dolayı mağdur olan ilçemiz mahalle muhtarlıklarına hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla yardım yapılması konusunda daha detaylı çalışma ve inceleme yapılması üzerine bir sonraki mecliste görüşmek için konunun bekletilip müdürlüğüne iadesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.
-Gündemin 2. maddesinde görüşülen kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan borçlar ile belediyemizce yapılan hizmet bedellerinin ödenmesi için borçlanılması ve borçlanma konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünde şu ifadeler yer aldı: “Komisyonumuz tarafından yapılan görüşme sonucunda Belediyemiz ihtiyaçlarında kullanılmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan borçlar ile belediyemizce yapılan hizmet bedellerinin ödenmesi için yurtiçi ve yurtdışı kamu, iller bankası ve özel bankalardan 20.000.000,00 TL kredinin 5393 Sayılı Yasanın 18. maddesinin (d) bendi ve 68. maddenin (e) bendi gereğince alınması ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu komisyonumuz tarafından uygun bulunmuştur.” Gündemin 2. maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.
-Gündemin 3. maddesinde görüşülen belediyemiz ile Tüm-Yerel-Sen (Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası) Memur Sendikası arasında hazırlanan sendika sözleşmesinin onaylanması ve imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Yapılan çalışmalar sonucunda; sonuç olarak çalışma hayatımızda tüm çalışanların adil ve insan hak ve onuruna yaraşır bir şekilde evrensel standartlara ulaşması için gerekli düzenlemeler iç hukukumuzda da yapılmaktadır. Bu düzenlemelere dayanılarak memurlarımızın üyesi bulunduğu yetkili sendika ile toplu sözleşme görüşmesi yapması ve ekli toplu iş sözleşmesin imzalaması için belediye başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.” 3. gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.
-Gündemin 4. maddesinde görüşülen belediyemize ait nikah yapılan salonlarda tarife ücretinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olan Evlenme Memurluğu tarafından yapılan salonlarda uygulanacak aşağıda belirtilen tarife ücretlerinin tespit edilmesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18'nci maddesinin (f) fıkrası gereğince komisyonumuzca uygun görülmüştür. Hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri ücretsiz, hafta içi ve hafta sonu Cuma, Cumartesi, Pazar KDV hariç 330 TL, hafta içi ve hafta sonu kokteylli KDV hariç 500 TL, hafta içi ve hafta sonu özel salonlarda KDV dahil 200 TL, hafta içi ve hafta sonu izin belgeli KDV hariç 500 TL olarak belirlenmiştir. Not: Nikâhını kokteylli talep edenler kokteyl malzemelerini kendileri tarafından karşılanacaktır. Yukarıda tüm nikah tarifelerine ilave olarak Maliye Bakanlığı tarafından her yıl ilan edilen bedel üzerinden “Uluslararası Aile Cüzdanı” ücreti alınacaktır.” Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.
-Gündemin 5. maddesinde görüşülen ilçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi ile ilgili İsim Tespit Komisyonu görüşünde şu ifadeler yer aldı: “Talep edilen, Bekirli Mahallesi, 31 parsel 'i Çatalca Caddesine bağlayan isimsiz sokağa “Meşe Palamudu Sokak” isminin verilmesi, Kavaklı Mahallesi 274 ada ile 2831 parsel arasındaki isimsiz sokağa “Kurbancılar Sokak” isminin verilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu 18/n maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu 7/g maddesi uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne tavsiye meclis karan alınmak üzere, İsim Tespit Komisyonunca uygun bulunmuştur.” 5. gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.
-6. gündem maddesinde görüşülen belediyemiz 2018 yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Komisyonumuz tarafından yapılan inceleme sonucunda 2018 mali yılı gelir ve gider kesin hesap raporları incelenerek komisyonumuz tarafından uygun bulunmuştur.” Son gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

Gündemin tamamlanmasının ardından meclis oturumu, 10 Haziran 2019'da toplanmak üzere sona erdi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Yılmaz’dan New Center’de incelemeler

YORUM YAP