Mart ayı ilk oturumu gerçekleşti

Mart ayı ilk oturumu gerçekleşti

2.03.2020 13:59:31

Silivri Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşiminin 1. Oturumu, 02 Mart 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Volkan Yılmaz Başkanlığında yapılan meclis toplantısında AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas mazereti dolayısıyla izinli sayıldı.

Yenilenen meclis salonunda ilk oturuma katılım yoğun olurken girişte Türk Bayrağı rozeti dağıtıldı ve salonun tamamı Türk Bayrakları ile donatılmış şekilde konuklarını karşıladı.

Meclis toplantısında görüşülen ve komisyonlara havale edilen gündem maddeleri şu şekilde;

“İlçemiz Kadıköy Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmalarında 6 adet bilirkişi seçilmesi” oybirliğiyle karara bağlandı.

İkinci gündem maddesi olarak ele alınan Silivri İlçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki Silviya Otel'in kat maliklerine ait hisseler ile belediyemize ait hisselerin takas edilmesi ve satışının görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti belediyemize ait Fatih Mahallesi, 97 ada 220 ve 52 parsel sayılı taşınmazların verici kulesi ve telsiz role istasyonu için İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsisi ve bu konuda protokol hazırlanması ile Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu Hukuk Komisyona havale edilen bir diğer gündem maddesi oldu.

Belediyemiz ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile sağlık taraması ve eğitimi konusunda ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda protokol hazırlanması ile Belediye Başkanına yetki verilmesi de Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Ayyıldız Hazır Beton ve Turizm Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 34 UJ 4480 plakalı ve 34 UJ 9170 plakalı hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonlarını belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Silivri Belediyesi ile Gümüşhane İli Şiran İlçesi Yeşilbük Belediyesi, Sakarya İli Taraklı Belediyesi ve Gümüşhane İli Şiran Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması konuları oybirliğiyle kararlaştırıldı.

İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan ilköğretim okullarında eğitim alan 8. sınıf öğrencileri arasında 2020 yılı LGS sonuçlarına göre ilk 5'e giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi Plan ve Bütçe Komisyona havale edildi.

CHP'nin önerge olarak sunduğu ve gündeme alınmasını istediği Deprem Koordinasyon Komisyonunun oluşturulması konusu da Hukuk Komisyonuna havale edildi.

YORUM YAP